Avantin eritasoliittymä sijaitsee Kauselan ja Tuulissuon eritasoliittymien välisellä tiejaksolla. Katuyhteys yhdistyy Länsi-Avantintielle. Kuva marraskuun alusta, jolloin eritasoliittymän rampit ja katuyhteys päällystettiin.
Uutiset

Avantin eritasoliittymä E18 Turun kehätiellä (kt40) avataan liikenteelle 1.12.2023

Varsinais-Suomen ELY-keskus on toteuttanut yhteistyössä Liedon kaupungin kanssa Avantin eritasoliittymän ramppien sekä katuyhteyden rakentamisen. Eritasoliittymän rakentaminen parantaa alueen liikenneyhteyksiä Tuulissuon teollisuusalueelle sekä kehätien liikenneturvallisuutta ja välityskykyä. Hanke on jatkoa Väyläviraston toteuttamalle E18 Kausela-Kirismäki -hankkeelle.

Avantin eritasoliittymän lisäksi on rakennettu uusi jalankulku- ja pyöräilyväylä Turun kehätien varteen sekä jalankulku- ja pyöräily-yhteys Länsi-Avantintielle. Rakentamistyö on edennyt niin pitkälle, että rampit ja katuyhteydet sekä jalankulku- ja pyöräilyväylät avataan liikenteelle 1.12.2023 päivän aikana. Työt kohteessa on pääosin saatu valmiiksi, mutta jalankulku- ja pyöräilyväylien asfalttipäällysteen teko joudutaan jättämään kevääseen 2024. Lisäksi muita viimeistelytöitä tehdään loppuvuoden aikana sekä keväällä 2024.

Eritasoliittymän avaaminen liikenteelle suoritetaan vaiheittain väliaikaisten liikennejärjestelyiden purkamisella ramppien päistä ja kadulta sekä opastetaulujen teippausten poistamisella. Tienkäyttäjiltä toivotaan edelleen varovaisuutta työmaan kohdalla liikuttaessa sekä noudattamaan paikalla olevia opasteita.

Länsi-Avantintiellä katujärjestelyt ovat rakentamistyön myötä muuttuneet. Aiemmin alueen läpi suoraan kulkenut Länsi-Avantintie päättyy nyt risteykseen, josta jatkuu katuyhteys kohti eritasoliittymää ja Avantintielle. Risteyksessä on lisäksi suojatie ja kiinteistöjen liittymäjärjestelyt ovat hieman muuttuneet, Keslog Oy:n liittymä on siirretty länteen päin Länsi-Avantintiellä.

Viimeistelytöitä tehdään loppuvuoden aikana ja keväällä 2024

Jalankulku- ja pyöräilyväylät saavat asfalttipäällysteen vasta keväällä. Talven ajaksi väylät jätetään murskepintaisiksi, mutta nekin avataan liikenteelle. Väylien talvihoito hoidetaan kelien niin salliessa. Jos sää lämpenee liiaksi ja väylän pinta pehmenee, ei lumenpoistoa voida suorittaa. Muina aikoina väylät hoidetaan.

Paikalla tullaan vielä tekemään viimeistelytöitä varten väliaikaisia liikennejärjestelyitä, jotka tienkäyttäjiä pyydetään huomioimaan.

Urakoitsijana hankkeessa on toiminut Oteran Oy.

Hankkeen sijainti kartalla (paikkatieto.vaylapilvi.fi)