Aura Rakennus Länsi-Suomi Oy on allekirjoittanut KVR-urakkasopimuksen Paraisten monitoimihallin rakentamisesta
Uutiset

Aura Rakennus Paraisten monitoimihallin urakan toteuttajaksi

Aura Rakennus Länsi-Suomi Oy on allekirjoittanut KVR-urakkasopimuksen Paraisten monitoimihallin rakentamisesta. Rakennuttaja on Paraisten urheilu- ja nuorisotalo Oy. Rakentaminen alkaa vuoden 2023 syyskuussa ja kohde valmistuu elokuussa 2024. Urakan arvo on 3,1 miljoonaa euroa.

Uusi monitoimihalli rakennetaan Paraisten nykyisen liikuntahallin viereen. Hallien välille rakennetaan yhdyskäytävä. Monitoimihalli palvelee pääasiassa urheiluseurojen ja yhdistysten liikuntakäytössä sekä Paraisten koulukeskuksen liikunta- ja juhlasalina. 

Monitoimihalli on Aura Rakennukselle normaalista poikkeava kohde.

– Tavallisesti toimintamme perustuu omaan hankekehitykseemme, eikä niinkään urakkamarkkinoilla toimimiseen. Monitoimihalli on kuitenkin mielenkiintoinen kohde, jonka toteuttamisessa olemme innolla mukana. On hienoa päästä rakentamaan tilaa, jossa erityisesti lapset ja nuoret pääsevät tulevaisuudessa liikkumaan ja urheilemaan, Aura Rakennuksen kaupallinen johtaja Santtu Saukkonen sanoo.

Laajat mahdollisuudet palloiluun ja tapahtumiin

 Monitoimihalli rakennetaan erityisesti palloilulajien harjoittelu- ja kilpailutoimintaa varten, mutta myös terveys- ja koululiikunnan tarpeet huomioiden. 

– Uusi monitoimihalli mahdollistaa monipuolisesti eri palloilulajien harrastamisen. Saliin toteutetaan täysimittaiset käsipallo-, salibandy- sekä sulkapallokentät. Kenttä voidaan jakaa kahteen harjoittelutilaan, mikä lisää käyttöastetta. Kaiken kaikkiaan uusi halli monipuolistaa paraislaisten harrastusmahdollisuuksia ja tuo helpotusta palloilulajien tilan puutteeseen, Paraisten urheilu- ja nuorisotalo Oy:n toimitusjohtaja Mikael Enberg sanoo. Päivittäisen harrastustoiminnan lisäksi monitoimihalli mahdollistaa erilaiset kilpailutapahtumat ja turnaukset sekä muut tapahtumat, kuten messut