Atte Jääskeläinen. Henkilökuva: Helena Heiskanen / OKM, kuvankäsittely Topias Dean / Sitra
Nimitykset

Atte Jääskeläinen valittiin Sitran yliasiamieheksi

Jääskeläinen seuraa yliasiamiehenä Jyrki Kataista, joka siirtyy yksityiseen yritykseen. Yliasiamiehen valitsi Sitran hallintoneuvosto. Määräaikainen tehtävä kestää vuoden 2028 loppuun.

”Sitran tehtävänä on huomisen menestyvän Suomen rakentaminen. Atte Jääskeläisen vahva kokemus organisaatioiden johtamisesta vakuutti hallintoneuvoston. Hänen johdollaan suomalaisten tulevaisuustalo pystyy jatkossakin tuottamaan arvoa Suomelle, kun toimintaympäristömme on voimakkaassa muutoksessa”, Sitran hallintoneuvoston puheenjohtaja Tarja Filatov sanoo.  

Sitran hallintoneuvosto sai Sitran hallituksen esityksen, jonka pohjalta hallintoneuvosto kutsui kaksi ehdokasta haastatteluun. Hallintoneuvosto valitsi Atte Jääskeläisen äänestyksen jälkeen äänin 8-5. Toinen ehdokas Sitran johtoon oli yhdysvaltalaisen Johns Hopkins -yliopiston senior fellow Tommi Laitio. Tehtävään haki avoimessa haussa kaikkiaan 20 hakijaa.  

Atte Jääskeläinen siirtyy Sitran johtoon opetus- ja kulttuuriministeriön korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osaston ylijohtajan paikalta. Hän on aiemmin toiminut mm. LUT-yliopiston työelämäprofessorina, vierailevana tutkijana London School of Economicsissa ja Oxfordin yliopistossa sekä Yleisradion uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtajana ja Suomen Tietotoimiston toimitusjohtajana. Jääskeläinen on koulutukseltaan oikeustieteen kandidaatti ja varatuomari. 
 
”En voisi kuvitella kiehtovampaa ja samalla haastavampaa tehtävää kuin Sitran: rakentaa huomisen menestyvää Suomea. Lähden innolla viemään Sitraa uuteen vaiheeseen. On hyvä rakentaa sitä luotettavalle perustalle, jonka sitralaiset ja aiemmat yliasiamiehet ovat luoneet”, hän toteaa.  

Sitran yliasiamiehen tehtävä avautui, kun nykyinen yliasiamies Jyrki Katainen ilmoitti siirtyvänsä pois Sitrasta myöhemmin tänä vuonna. Katainen on johtanut Sitraa vuoden 2020 alusta.  

Atte Jääskeläinen on Sitran kymmenes yliasiamies.  

Sitra kirittää Suomen kehitystä, talouden kestävää kasvua ja kilpailukykyä, joilla luodaan työtä ja hyvinvointia tuleville sukupolville.  

Sitran yliasiamiehen tehtävänä on johtaa Sitran toimintaa tehokkaasti ja tuloksellisesti. Tehtäviin kuuluu mm. rahoitus- ja sijoitustoiminnan johtaminen sekä laaja-alainen sidosryhmätyö yhteiskunnan eri sektoreilla.Hän myös kehittää rahaston toimintaa(Sitra-laki 12 §).