Varsinais-Suomen työttömyysaste oli korkein Vakka-Suomessa (10,3 %) sekä Uudessakaupungissa (12,7 %). Pienin työttömyysaste oli Turunmaan saaristossa (6,2 %) sekä kunnista Ruskolla (3,9 %).
Uutiset

Alkaneiden lomautusten määrä nosti Varsinais-Suomen työttömyyttä maaliskuussa

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli maaliskuun lopussa 20 800 työtöntä työnhakijaa. Maaliskuun aikana työttömien määrä laskee normaalisti jonkin verran helmikuuhun verrattuna, mutta tällä kertaa kävi päinvastoin. Työttömien määrä nousi alle 100 hengellä edelliseen kuukauteen verrattuna. Vuotta aiemmasta on työttömien määrä lisääntynyt 400 henkilöllä (2 %) eli hieman nopeammin kuin koko maassa yleisesti (1 %). Varsinais-Suomessa lomautettujen määrä nousi 300 henkilöllä (28 %) verrattuna vuodentakaiseen.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli maaliskuun lopussa Varsinais-Suomessa 9,0 % eli 0,1 prosenttiyksikköä enemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömien osuus työvoimasta oli pienempi kuin koko maassa (9,6 %) keskimäärin.

Maaliskuussa työttömiä oli Turun seutua ja Turunmaata lukuun ottamatta enemmän kolmessa muussa Varsinais-Suomen seutukunnassa verrattuna vuodentakaiseen. Vakka-Suomessa työttömien määrä koki hurjan nousun sen noustessa peräti 52 %:a.

Varsinais-Suomen työttömyysaste oli korkein Vakka-Suomessa (10,3 %) sekä Uudessakaupungissa (12,7 %). Pienin työttömyysaste oli Turunmaan saaristossa (6,2 %) sekä kunnista Ruskolla (3,9 %).

Maaliskuun viimeisenä päivänä oli avoimia työpaikkoja tarjolla alueen työ- ja elinkeinotoimistossa 8 400 kappaletta eli vähemmän (-27 %) kuin vuosi sitten. Kolmen viime kuukauden aikana uusia työpaikkoja on avautunut 28 200 kpl eli 16 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Kaikkiaan työpaikkoja oli avoinna maaliskuun aikana 18 100 kappaletta, joista 9 300 oli uusia, maaliskuun aikana avautuneita työpaikkoja. Näin uusia työpaikkoja tuli maaliskuussa tarjolle 20 % vähemmän kuin vuotta aiemmin. Edelleen ollaan työpaikkamäärissä kuitenkin suhteellisen korkealla tasolla.

Huhtikuussa työttömien työnhakijoiden määrä laskee normaalivuosina jonkin verran maaliskuuhun verrattuna.

Tarkempaa tietoa:

www.temtyollisyyskatsaus.fi

–  Kaikkien ely-keskusten ja koko maan viimeisin työllisyyskatsaus löytyy tästä samasta paikasta.

–  Palvelusta voi kopioida katsauksen kuviot ja niiden lähteenä olevat taulukot mm. excel-muodossa.

Työllisyyskatsaukset, Varsinais-Suomi – Työllisyyskatsaukset pdf-muodossa