Alight suunnittelee aurinkopuistoa Paimioon
Uutiset

Alight suunnittelee aurinkopuistoa Paimioon – tuottaa puhdasta energiaa alueen asiakkaille

Johtava eurooppalainen aurinkovoiman kehittäjä ja itsenäinen energiantuottaja Alight suunnittelee aurinkoenergiapuistoa Paimioon. 

Suunnitellun aurinkopuiston sijainti on E18-moottoritien ja 110-tien läheisyydessä Naskarlassa ja sen eteläpuolisilla alueilla, ja se on ensimmäinen Paimioon rakennettava teollisen mittaluokan aurinkoenergiapuisto. Alight kehittää ja operoi aurinkopuistojaan sekä myy niiden tuottamaa puhdasta sähköä energiaintensiivisille yrityksille sähkönhankintasopimuksella (PPA), joka takaa ostajalle edullisen ja ennustettavan sähkön hinnan sekä varmistaa aurinkopuiston taloudellisen kestävyyden.

“Suunnitelmat ovat vielä hyvin varhaisessa vaiheessa, mutta olemme iloisia Paimion kaupungin aktiivisuudesta ja halusta lisätä vihreän energian tuotantoa alueella. Käytäntöjemme mukaisesti tulemme kuulemaan yhteisöä tiiviisti ja suorittamaan alueella luontoselvityksen”, kertoo Alightin operatiivinen johtaja Warren Campbell.

Aurinkoenergia on yksi nopeimmin kehittyvistä energiamuodoista, ja Alightilla on suunnitteilla Suomeen useita aurinkopuistoja. Paimion alueella puhdasta aurinkosähköä päästään hyödyntämään jo kahden, kolmen vuoden kuluessa. Kaupungin omistamien maa-alueiden lisäksi Alight selvittää mahdollisuutta hyödyntää lähialueita aurinkopuiston laajentamiseksi.

“Toteutuessaan Paimion aurinkopuisto tuo kaupungille maavuokra- ja verotuloja, minkä lisäksi puiston kehitys- ja rakennustöillä tulee olemaan merkittävä työllistävä vaikutus”, Campbell sanoo.

“Alight on ollut yli kymmenen vuoden ajan aurinkoenergian pioneeri Ruotsissa, ja yhtiö on vahva kumppani tukemaan vihreää siirtymää myös Suomessa. Tämä hanke edistää Suomen kunnianhimoisia ilmastotavoitteita, kuten maailman ensimmäiseksi fossiilivapaaksi yhteiskunnaksi kehittymistä ja hiilineutraaliuden saavuttamista vuonna 2035. Me Paimiossa haluamme osaltamme tukea Suomen ilmastotavoitteiden saavuttamista ja vihreää siirtymää”, Paimion kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mikko Lindberg toteaa.