Turun musiikkitalo
Talon koko nimestä voi siis tulla Turun musiikkitalo Aura, Turun musiikkitalo Sointu, Turun musiikkitalo Fuuga tai Turun musiikkitalo Harmonia. Sinäkin voit vaikuttaa ja äänestää mielestäsi sopivinta nimeä.
Uutiset

Äänestä näistä neljästä mielestäsi sopivin nimi Turun uudelle musiikkitalolle – äänestää voit 15.12. saakka

Turun kaupunki keräsi musiikkitalon nimiehdotuksia ja ajatuksia talosta kesällä 2022 Kerro kantasi -palvelun kautta. Ehdotuksista on koostettu nimikilpailuun neljä nimeä. Nimikilpailussa äänestetään nimistä Aura, Fuuga, Harmonia ja Sointu. Talon koko nimestä voi siis tulla Turun musiikkitalo Aura, Turun musiikkitalo Sointu, Turun musiikkitalo Fuuga tai Turun musiikkitalo Harmonia.

Turun musiikkitalo on yksi niistä merkittävistä kulttuuri-investoinneista, joilla Turku vahvistaa kulttuurikaupungin imagoaan ja paikkaansa kiinnostavana ja houkuttelevana kulttuurikohteena.

Musiikkitalo on valmistuessaan paitsi Turun filharmonisen orkesterin uusi koti, se on myös kaikkien kaupunkilaisten olohuone.

Aurajoen varren kulttuurirakennusten ketjua täydentävästä musiikkitalosta tulee avoin ja aktiivinen paikka kaikille kaupunkilaisille sekä kiinnostava kohde Turussa vieraileville.

Musiikkitalo

Arkkitehtuuriltaan ja akustiikaltaan huipputasoinen rakennus houkuttelee Turkuun entistä enemmän myös kansainvälisiä esiintyjiä ja kävijöitä.

Nimikilpailu on auki 15.12. saakka, ja äänestää voi Kerro kantasi -palvelun kautta. Nimi julkistetaan ensi vuoden alussa. Turun musiikkitalon nimeä voi äänestää tästä linkistä: https://kerrokantasi.turku.fi/musiikkitalo-nimikilpailu

Turun musiikkitalo etenee toteutussuunnitteluvaiheeseen

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Turun musiikkitalon hankesuunnitelman maanantaina 14.11. Seuraavaksi hanke etenee toteutussuunnitteluvaiheeseen, ja sen jälkeen varsinaiseen toteutukseen. Nykyisen aikataulun mukaisesti Turun musiikkitalo on määrä ottaa käyttöön alkuvuodesta 2026. 

Turun musiikkitalosta rakentuu kansainvälisesti merkittävä musiikin keskus, jossa maailmanluokan akustiikka yhdistyy huippuluokan toimivuuteen. Hankkeen tilaaja on Turun kaupunki.

Allianssimallilla valmistuvan rakennuksen allianssikumppanit ovat Turun kaupunki, Hartela Länsi-Suomi Oy, PES-Arkkitehdit Oy, WSP Finland Oy sekä alihankkijoina Laidun-design Oy ja Akukon & Kahle Acoustics -yhteenliittymä.

Musiikkitalosta löytyy kootusti tietoa osoitteesta turku.fi/musiikkitalo.