Turun kaupungin vuoden 2023 ostolaskutiedot on julkaistu.
Uutiset

Turun kaupunki julkaisi vuoden 2023 ostolaskuaineiston

Turun kaupungin vuoden 2023 ostolaskutiedot on julkaistu. Aineistot ovat luettavissa valtakunnallisessa avoimen datan portaalissa Turun kaupungin ostot – Tietoaineisto avoindata.fi

Ostolaskudata tarkoittaa sitä tietoa, mitä julkiset toimijat ostavat markkinoilta. Eli se sisältää tiedot, mitä erilaisia palveluita, tuotteita, tarvikkeita ja urakoitsijoita kuntien verorahoilla ostetaan ja kuinka paljon niistä on maksettu sekä miltä taholta ne on ostettu.

Turun kaupungin Digi- ja datastrategissa määritellään yhdeksi kaupungin tiedonhallinnan periaatteeksi tiedon ja rajapintojen avaaminen yrityksille ja kansalaisille. Ostolaskujen julkaisu on yksi askel tuon tavoitteen saavuttamiseksi.

Ostolaskutietojen julkaisussa noudatetaan Kuntaliiton julkaisemaa ostolaskudatan avaamisen ohjetta ja aineisto kattaa voimassa olevan suosituksen pakolliset kentät täysimääräisesti.

Avattavat datat on arvioitu yksityisyydensuojan vaarantumisen osalta yhdessä Turun kaupungin tietosuojavastaavan kanssa. Tietosuojavastaava sekä kaupungin lakimies ovat todenneet, ettei ostolaskujen toiminimitietoja käsitellä tässä tarkoituksessa henkilötietona vaan yritystietona.