Varsinais-Suomen festarikesä on vilkas ja tarjoaa menoa ja meininkiä joka makuun.
Uutiset

Festarikesä tarjoaa herkkuja ja hyvää musiikkia

Varsinais-Suomen festarikesä on vilkas ja tarjoaa menoa ja meininkiä joka makuun. Kesäkuun tarjonta painottuu herkutteluun heinäkuun pitäessä musiikinystävän kiireisenä.

Herkkusuita hemmotellaan kesäkuussa. Välimeren maista tuttuun aperitiivi-kulttuuriin voi tehdä tuttavuutta heti kuun alusta, kun Turku Aperitivo rantautuu Turkuun ja Naantaliin.

Suomalaisen kesäpöydän ykkösherkku, peruna, pääsee festareiden vetonaulaksi sekä Turussa että Nauvossa. Jo perinteeksi muodostunut Turun Neitsytperunafestivaali tarjoilee uudet perunat viikkoa ennen juhannusta Ravintola Koulun pihalla, kun taas Nauvossa maistellaan samaan aikaan ”De vita päron” Nypotatisfestivalenin merkeissä.

Tammiston Kuulaksen omenapuiden siimeksessä Naantalissa vietetään hyvän mielen viini- ja ruokafestivaalia Taste of Archipelagoa niin ikään kesäkuun puolessa välissä. Täällä voi piipahtaa vaikka Naantalin Musiikkijuhlien päätteeksi!

Viisasten juomia maistellaan myös juhannuksen jälkeen Turun Viinijuhlilla. Viininmaistelun ja viinijoogan lisäksi festarikansaa hellitään suomalaisten huippuartistien musiikilla.

Ohraisen ystäville koittaa onnen päivät elokuun alussa, kun Suuret oluet ja pienet panimot pääsevät estradille Tuomiokirkontorilla ja Brahenpuistossa 8.–10.8.

Heinäkuussa rokataan

Heinäkuussa nautitaan musiikkitarjonnasta. Varaslähtö musiikkikesään otetaan jo kesäkuun toisena viikonloppuna Kaarinassa Saaristo-festivaalin merkeissä. Viikko sen jälkeen juhlitaan kesää Playa del Raisio Beach Partyssä Hahdenniemen uimarannalla.

Ruisrock kuuluu monen kesäohjelmaan. Jollei rockmusiikki maistu, tarjoaa Archipelago Sea Jazz jatsahtavan vaihtoehdon Taalintehtaalla samana viikonloppuna alkavalla BalticSea Jazzilla. Heinäkuun lopulla jazzista voi nauttia Korppoossa ja jos oikein innostuu, samoissa merkeissä voi jatkaa myös elokuun alussa Turku Sea Jazzissa Forum Marinumissa.

Raskaan musiikin faneille on Ruissi-viikonlopun jälkeen tarjolla Metallivuori-festivaali Uittamon kansanpuistossa. Luvassa on mm. Maj Karman jäähyväiskiertueen keikka, joten paikalle kannattaa tulla kauempaakin.

Jos metallimusiikki ei kiinnosta, suunnata voi sen sijaan Turun Messukeskukseen, jossa Vauhti Kiihtyy Turku -festivaali tuo mm. tamperelaisen Popedan kesän ainoalle Turun keikalle.

Intiimistä tunnelmasta viehtyvät taas lähtevät Paraisille legendaariselle Parfest-kaupunkifestivaalille. Parfest järjestetään muuten paikallisten yrittäjien talkootyönä!

Heinäkuun kolmantena viikonloppuna kokoonnutaan Turun Linnan kulttuurimaisemiin Slot Festivalin merkeissä. Luvassa on kansainvälisiä tähtiartisteja sekä kovia kotimaisia nimiä, joissa on mukana myös hieman nostalgiaa.

DBTL päättää heinäkuun-festariputken tutulla paikalla Tuomiokirkkopuistossa ja Brahenpuistossa. Paimiolaisten ei tarvitse lähteä kotikonnuilta Turkuun asti, sillä samana viikonloppuna Jokipuistossa juhlitaan PomeFestiä.

Klassista ja punkkia elokuussa

Elokuun ensimmäinen viikonloppu tuo loppukesästä lomaileville vielä mahdollisuuden nauttia suomirokin parhaimmistosta Liedon SmugglerRokissa. Varsinaissuomalaisten klasarifanien heinäkuinen kuiva kausi katkeaa elokuussa, sillä silloin pidetään myös perinteikkäät Turun Musiikkijuhlat.

Rankempaan menoon tykästyneet suuntaavat Taiteen talolle elokuun toisena viikonloppuna, jolloin pärähtää vauhtiin Punk ja Yäk 2024. Muun muassa Eläkeläisten, Kovan Rasvan ja Likaisten Pikkareiden lisäksi yleisöä viihdyttää Pelle Miljoona & Pispala Punks. Lempeämpää menoa kaipaavat lähtevät Kupittaan puistoon, jossa urbaanin musiikin kaupunkifestivaali Aura Fest tuo vielä kertaalleen kotimaan kärkinimet tarjolle. Salolaiset saavat nauttia elokuun pimenevistä illoista Salo Friends & Music Festivalilla