Allekirjoittajat edustavat noin 60 000 työntekijää alueella. Vetoomus on ollut tutustuttavissa ja allekirjoitettavissa SAK:laisten liittojen luottamusmiehillä ja työsuojeluvaltuutetuilla 28.8.–16.10. Koko maassa allekirjoituksia oli 5465.
Tarve vetoomukseen syntyi, kun työpaikkojen henkilöstöedustajat kokivat, ettei työntekijöitä ole kuultu hallitusohjelman valmistelussa eikä sen jälkeen. Vetoomuksella halutaan vielä korostaa, ettei ole liian myöhäistä miettiä uudelleen, onko työelämän heikennykset tekemisen arvoisa. Suurimmalla osalla ei ole merkitystä valtion talouteen, vaan ne ovat luonteelta enemmän ideologisia.
Allekirjoitettu vetoomus luovutettiin 23.10. kansanedustajille ennen Turun kaupunginvaltuuston kokousta. Paikalla olivat kansanedustajat Ville Valkonen (kok.), Eeva-Johanna Eloranta (sd.), Li Andersson (vas.) ja Timo Furuholm (vas.). Vetoomuksen luovuttivat kolme allekirjoittajaa.
Sähköliittoon kuluva Jouni Koronen kiitti paikalle tulleita kansanedustajia ja muistutti, että me työntekijät haluaisimme edetä neuvotellen ja sopien, mutta yksipuoliset ja epätasapainoiset esitykset hallitusohjelmassa syövät merkittävästi työmarkkinasopua.
Rakennusliiton Markku Rintala muistutti, ettei edes valtiovarainministeriön mukaan työmarkkinaheikennyksillä ole merkittäviä työllisyysvaikutuksia
Julkisten- ja hyvinvointialojen liitto JHL:n jäsen Maarit Salonen esitti huolensa siitä, miten julkisten alojen palkkakehitykselle käy, kun valtakunnansovittelijan kädet sidotaan tiettyyn palkkaratkaisuun. – Se estää ammattiliittoja käymästä aitoja neuvotteluja, kun valtakunnansovittelijan tarjous on etukäteen tiedossa. Mikä motivaatio työnantajapuolella on edes neuvotella, kun se nytkin on ollut aika heikkoa?