Pureva Oy on tunnettu hyvistä tuotteistaan, nopeista toimituksistaan ja toimitusvarmuudestaan.
Hyvät yritykset, kaupallinen yhteistyö

50-vuotias Pureva pysyy mukana muutoksissa

Jo puoli vuosisataa Kustavissa toiminut Pureva Oy on tunnettu hyvistä tuotteistaan, nopeista toimituksistaan ja toimitusvarmuudestaan. Sekä siitä, että yritys haluaa kehittyä koko ajan ja pysyä mukana muutoksissa.

Pureva on kotimainen hioma-, katkaisu- ja lamellilaikkojen valmistaja. Uutena tuotteena mukaan on otettu viime vuonna myös hiomanauhat.

Viime vuonna Pureva valmisti yli 1,2 miljoonaa hiomalaikkaa, ja sillä on asiakkaita koko Suomessa. Lisäksi yritys tekee vientiä muun muassa Norjaan, Viroon, Puolaan ja Islantiin.

–Koskaan ei saa olla tyytyväinen, pitää aina pyrkiä parempaan. Joka päivä voi tehdä jotain paremmin kuin eilen, sanoo Purevan toimitusjohtaja Petri Villanen.

Villanen on ollut Purevassa töissä jo vuodesta 1993, yritystä hän on luotsannut vuodesta 2008 alkaen. Aiemmin yrityksen toiminnassa oli mukana myös Villasen isä.

Pitkät ja toimivat asiakkuussuhteet ovat Purevalle tärkeitä, ja osa asiakkaista on kulkenut yrityksen mukana 1970-1980 -luvuilta asti.

–Meidän pitää tuntea asiakkaan tuotanto yhtä hyvin tai jopa paremmin kuin omamme, jotta osaamme kehittää asiakkaillemme juuri oikeanlaisia tuotteita.

Pureva on sektorin ainoita kotimaisia toimijoita, ja asiakkaat arvostavat yrityksen joustavuutta ja mahdollisuutta reagoida muutoksiin nopeasti. Jatkuva kehitys tuo lisäarvoa myös asiakkaille.

–Toki meillä on valikoimassamme tuotteita, joita on valmistettu jo 20 tai 30 vuotta, mutta rinnalle kehitetään koko ajan uusia, kertoo Villanen.

–Ajat muuttuvat ja haasteita tulee, mutta me olemme sitkeitä puurtajia, ja rehellisellä suomalaisella sisulla pärjätään!

Purevan liikevaihto oli vuonna 2021 1,7 miljoona euroa, ja liikevaihdosta 80 prosenttia on omaa tuotantoa. Pureva työllistää 12 henkilöä.

Pureva Oy
Parkkitie 14
23360 Kustavi, Finland
pureva.fi
Petri Villanen
+358 44 3425 024