Suuri joulukynttelikkö on myös ekoteko
Uutiset

4000 asukkaan kunta keräsi joulunavaustapahtumaansa tuhansia katsojia- Auran joulunavauksessa loistivat ajoneuvojen tuhannet ledvalot sekä suuri joulukynttelikkö

Tuhannet ledvalot häikäisivät jälleen Aurassa joulunavauksessa, kun paikalliset yrittäjät ja muut autoharrastajat sekä valokulkueeseen osallistuvat aktiivit tuunasivat omat menopelinsä jouluvaloilla ilahduttaakseen joulunavaukseen osallistujia. Ajoneuvojen jouluvalokulkue keräsi kunnan arvion mukaan Auran Yhdystien ja kulkueen reitin varteen tuhansia katsojia. Tapahtuma keräsi runsaasti positiivista palautetta. Jouluvalokulkue tullaan järjestämään myös ensi vuonna 24.11.2023.

Auran kuljetuspalvelu

Ajoneuvojen jouluvalokulkue oli valaisemassa ensimmäistä kertaa Auran viime vuonna. Vastaavaa ei oltu Suomessa ennen järjestetty. Tänä vuonna jouluvalokulkue sai uuden vivahteen, sillä ajoneuvojen sarjoja oli kaksi: ensimmäisenä lähtivät liikkeelle tuunatut, ekologiset polkupyörät ja muut kaksipyöräiset sekä henkilöautot ja viimeisenä lähtivät liikkelle isot ja näyttävimmät raskaat ajoneuvot. Pisin yhdistelmä oli yli 23 metriä pitkä.

Ajoneuvojen jouluvalokulkueessa nähtiin mm. traktoreita, pakettiautoja, rekkoja, vuoden -71 Mercury Cougar sekä vuoden -70 Scania 110 linja-auto. Kulkueen kärjessä traktorin kärryssä kulkivat myös itse joulupukki sekä joulumuori! Kulkueen tarkoituksena oli tuoda iloa ja valoa Auran joulunavaukseen.

”Viime vuonna ensimmäistä kertaa toteutettu tapahtuma sai aivan valtavasti positiivista palautetta jo ensimmäisellä järjestelykerralla. Tänä vuonna olemme saaneet vieläkin enemmän positiivista palautetta ja tapahtumaa on kiitelty laajalti.” kertoo Auran kunnan kehittämisjohtaja Anna-Mari Alkio.

Koneurakointi Kinnari

Yksi mieleenpainuvin saamamme palaute tuli pienten lasten äidiltä: “Meillä on ollut vähän rankka syksy ja joulumieli pahasti kadoksissa. En yleensä innostu autoista tai traktoreista, saatikka värikkäistä valoista. Kun seisoin katsomassa kulkuetta Auraamon pihalla, aloin itkeä. Tunnelma oli niin lämmin ja kaikki niin epätodellisen kaunista ja hienoa. Meillä oli mukana vieraita Turusta ja olin myös niin äärimmäisen ylpeä Aurasta ja koko tapahtumasta ja siitä yhteisöllisyydestä, mikä kaikesta huokui. Lapset rakastivat sitä tapahtumaa ja heistä tulee isona lumen auraajia ja aikovat osallistua kulkueeseen omilla traktoreilla. Niin parasta, tuhannet kiitokset kaikille tapahtuman luojille vaivannäöstä!”

Tmi Pasi Kovanen

Suosikkiajoneuvoaan äänesti 1631 henkilöä

Jokainen sai äänestää myös omaa suosikkiaan ja ääniä annettiin yhteensä 1631 kappaletta verkossa sekä paperilla äänestäen. Äänestyksen voittajaksi nousi myös tänä vuonna Koneurakointi Kinnarin ”Taikametsä”, joka ihastutti yleisöä kahdella traktorilla sekä lapsille suunnatulla taikametsällä. Koneurakointi Kinnarin Taikametsä sai 30,9 %:ia äänistä. Toiseksi äänestyksessä tuli Auran Kuljetuspalvelun Joulukaania 17,4 %:n äänisaaliilla. Kolmanneksi äänestettiin Tmi Pasi Kovasen jouluinen saunapaljukärry, jota äänesti 8,7%:ia äänestäjistä.

Voittajat TOP 3

Suuri joulukynttelikkö on myös ekoteko

Ensimmäistä kertaa Auran keskustaa koristaa myös valtava joulukynttelikkö. Kynttelikkö on lähes neljä metriä leveä ja yli kolme metriä korkea.

”Suuren joulukynttelikön runkomateriaali on uusiokäytettyä CLT-massiivipuulevyä. Joulukynttelikön runko on valmistettu elementtien aukkopaloista eli kyseessä on uusiokäyttöä parhaimmillaan. Tämä on yksi tuotos, jonka saimme aikaan kiertotaloushankkeellamme” kertoo Suomen suurimman joulukynttelikön ideoinut ja valmistanut Markku Heikka auralaisesta, vuoden 2021 sahayrityksenä palkitusta Tecdoma Oy:stä.

Lisätietoja

Anna-Mari Alkio kehittämisjohtaja, Auran kunta 0406310464/ anna-mari.alkio@aura.fi