Avoimia työpaikkoja on tarjolla runsaasti myös keskellä kesää. Työnhakijalle kesä on mainiota aikaa erottua hakijoiden joukosta.
Uutiset

10 alaa, joilla on eniten töitä juuri nyt – näin hakija erottuu joukosta

Työnhakijan kannattaa pitää silmät auki uusien uramahdollisuuksien varalta myös keskellä kesää. Työnhakupalvelu Duunitori kertoo, miltä aloilta löytyy eniten avoimia työpaikkoja juuri nyt.

Moni ajattelee, ettei kesä ole erityisen hyvä aika etsiä töitä. Todellisuudessa avoimia työpaikkoja on tarjolla runsaasti myös lomakaudella, ja aktiivisella työnhakijalla on hyvä mahdollisuus erottua hakijoiden joukosta.

Suomen suosituimmalla työnhakupalvelulla Duunitorilla on tällä hetkellä avoinna yli 34 000 työpaikkailmoitusta. Todellisuudessa avoimia työpaikkoja on vielä enemmän, sillä moni työnantaja hakee yhdellä ilmoituksella kymmeniä tai jopa satoja työntekijöitä.

”Kesä on ehdottomasti mainettaan parempaa aikaa työnhaulle. Avoimia paikkoja on tarjolla yllättävän paljon ja kilpailua niistä vähemmän kuin muina vuodenaikoina”, vinkkaa Duunitorin sisältöpäällikkö Anna Mäkelä.

Näiltä aloilta löytyy töitä juuri nyt

Duunitorilta löytyy avoimia työpaikkoja laajasti eri toimialoilta. Työpaikkailmoituksissa korostuvat osaajapulasta kärsivät alat, kuten terveydenhuolto- sekä sosiaali- ja hoiva-alat. Kolmanneksi eniten ilmoituksia on tarjolla julkisella sektorilla.

Listan toimialat eivät tule suurena yllätyksenä, sillä samojen alojen ammattilaisia haettiin myös vuosi sitten samaan aikaan. Silloin julkinen sektori oli kuitenkin listan kärjessä.

“Tällä hetkellä julkiselle sektorille haetaan erityisen paljon varhaiskasvatuksen ammattilaisia sekä opettajia”, Mäkelä kertoo.

Näillä aloilla on juuri nyt eniten avoimia työpaikkailmoituksia Duunitorilla

 1. Terveydenhuoltoala
 2. Sosiaali- ja hoiva-ala
 3. Julkinen sektori ja järjestöt
 4. Rakennusala
 5. Teollisuus ja teknologia-ala
 6. Ravintola- ja matkailuala
 7. Myynnin ja kaupan ala
 8. Asennus- huolto ja puhtaanapito
 9. Kuljetus, logistiikka ja liikenne
 10. Asiantuntijatehtävät ja konsultointi

Osa ilmoituksista kuuluu useaan kategoriaan. Esimerkiksi julkisen sektorin paikoissa on paljon sosiaali- ja terveydenhuollon töitä.

Työnhakijat ovat liikkeellä poikkeuksellisen aktiivisesti

Yleensä kesällä etsitään ja haetaan töitä huomattavasti vähemmän kuin muina vuodenaikoina. Tänä kesänä työnhakijat ovat kuitenkin tavallista valppaammin liikkeellä ja selkeästi kiinnostuneita uusista mahdollisuuksista.

“Moni haaveilee kesällä muutoksista työkuvioihin ja etsii siksi uusia haasteita ennen arkeen palaamista. Lisämotivaatiota työnhakuun antavat myös epävakaa taloustilanne, nousevat hinnat ja kasvavat korot, sillä työpaikan vaihtaminen on usein tehokkain tapa nostaa omaa palkkaa”, Mäkelä kommentoi.

Lisäksi työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) raportoi tiistaina työttömien työnhakijoiden määrän kasvaneen kesäkuussa 25 800 henkilöllä toukokuuhun verrattuna. Kesäkuussa työttömiä työnhakijoita oli 4 900 enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Työnhakijoiden poikkeuksellisesta aktiivisuudesta kertoo se, että kesäkuussa Duunitorilla julkaistut työpaikkailmoitukset keräsivät 14 prosenttia enemmän lukukertoja kuin edellisvuonna samaan aikaan.

“Kilpailu työpaikoista tulee epäilemättä monella alalla kasvamaan. Sitäkin suuremmalla syyllä kannattaa tutustua avoimiin paikkoihin ja hakea kiinnostavia tehtäviä mahdollisimman pian ennen syksyn perinteistä työnhakupiikkiä.”

3 tapaa onnistua työnhaussa

 1. Seuraa työpaikkailmoittelua eri kanavissa ja aseta itsellesi työnhakuvahti, joka kertoo, kun sinulle sopiva työpaikka aukeaa.
 2. Räätälöi työhakemus aina huolella jokaiseen hakemaasi työpaikkaan ja kerro, miten juuri sinä voit tuottaa arvoa työnantajalle kyseisessä tehtävässä.
 3. Avaa vahvuuksiasi ja motivaatiotasi mahdollisimman konkreettisesti. Kerro esimerkiksi, missä olet onnistunut aiemmissa työpaikoissasi ja mikä avoimessa tehtävässä innostaa.