Työllisyyskatsaus
Syyskuun viimeisenä päivänä oli avoimia työpaikkoja tarjolla alueen työ- ja elinkeinotoimistossa 6 400 kappaletta eli vähemmän (-10 %) kuin vuosi sitten.
Uutiset

Varsinais-Suomen työttömyys laski syyskuussa mutta auki olleiden paikkojen määrä väheni selvästi

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli syyskuun lopussa 19 800 työtöntä työnhakijaa. Syyskuun aikana työttömien määrä laskee yleensä elokuuhun verrattuna, ja tällä kertaa määrä laski 700 hengellä. Vuotta aiemmasta on työttömien määrä vähentynyt 1 600 henkilöllä (8 %) eli hitaammin kuin koko maassa yleisesti (12%). Varsinais-Suomessa lomautettujen määrä aleni 600 (32%) henkilöllä verrattuna vuodentakaiseen.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli syyskuun lopussa Varsinais-Suomessa 8,6% eli 0,7 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Näin työttömien osuus työvoimasta oli niukasti pienempi kuin koko maassa (8,8 %). Syyskuussa työttömiä oli Vakka-Suomea lukuun ottamatta kaikissa muissa Varsinais-Suomen seutukunnissa vähemmän kuin vuotta aiemmin. Suurin ero vuotta aiempaan oli Salon seutukunnassa (-10%). Vakka-Suomessa määrä kasvoi selkeästi (+21%).

Työttömyysaste oli korkein Turun seutukunnassa (9,0%) sekä Turun kaupungissa (11,7%). Pienin työttömyysaste oli Turunmaan saaristossa (5,7%) sekä kunnista Sauvossa (2,5%).

Lokakuussa työttömien työnhakijoiden ja lomautettujen määrä laskee normaalivuosina jonkin verran syyskuuhun verrattuna.

Avoimet työpaikat

Syyskuun viimeisenä päivänä oli avoimia työpaikkoja tarjolla alueen työ- ja elinkeinotoimistossa 6 400 kappaletta eli vähemmän (-10 %) kuin vuosi sitten. Kolmen viime kuukauden aikana uusia työpaikkoja on avautunut 24 000 kpl eli käytännössä saman verran kuin vuotta aiemmin.

Kaikkiaan työpaikkoja oli avoinna syyskuun aikana 15 100 kappaletta, joista 7 900 oli uusia, syyskuun aikana avautuneita työpaikkoja. Näin uusia työpaikkoja tuli syyskuussa tarjolle 10% vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Lisätietoja Varsinais-Suomen työllisyystilanteesta

Koko Suomen työllisyyskatsaus tässä