YTK:n toimitusjohtaja Auli Hänninen.
Uutiset

Työttömyyskassojen tehtävien laajennus syytä toteuttaa nopeasti

Orpon hallitusohjelma lupaa antaa työttömyyskassoille mahdollisuuden tarjota asiakkailleen työvoimapalveluita. YTK:n mukaan työllistämisen tuki on entistä tärkeämpää työttömyysturvan monin tavoin kiristyessä.  

Toimintansa aloittanut Orpon hallitus linjaa hallitusohjelmassaan, että työttömyyskassoille annetaan mahdollisuus tarjota asiakkailleen työvoimapalveluita.  

Suomen suurin kassa YTK Työttömyyskassa on ajanut kyseistä lakimuutosta julkisuudessa monin tavoin, muun muassa viestintäkampanjalla. Muutoksen hyödyt ovat monenlaiset: työttömät saavat lisätukea työllistymiseen, työllistäjät uutta työvoimaa ja kassojen jäsenet ajan saatossa matalammat jäsenmaksut. 

“Mielestämme kirjauksen lupaama muutos on erinomainen edistysaskel kohti nykyaikaisempia, niin jäseniään kuin yhteiskuntaakin paremmin palvelevia työttömyyskassoja.  Hallitusohjelma tuo toteutuessaan myös todella paljon tiukennuksia työttömyysturvaan, mikä entisestään lisää sen tärkeyttä, että voimme auttaa jäseniämme työllistymisessä”, sanoo YTK Työttömyyskassan toimitusjohtaja Auli Hänninen

 YTK haluaa auttaa lain valmistelussa  

YTK:n jäsenistö antoi lakimuutoksen ajamiselle suuren tuen. Maaliskuun Jäsenpulssi-kyselytutkimuksessa 80 % vastaajista piti hyvänä ajatuksena, että työttömyyskassat saisivat auttaa jäseniään työllistymään. Vastaajia kyselyssä oli yli 18 500.  

Jäsenistön vahva tuki oli keskeinen lähtökohta sille, että YTK ajoi lakimuutosta. Nyt katse on hallitusohjelmakirjauksesta eteenpäin: valmiin lain voimaansaamisessa.  “Haluamme YTK:lla tukea työllistämisen tuen kassoille sallivan lakimuutoksen voimaansaattamista mahdollisuuksiemme mukaan ja auttaa lainsäätäjää muotoilemaan uudet pykälät siten, että voimme järkevällä tavalla järjestää tehokkaita ja tarkoituksenmukaisia työvoimapalveluita jäsenten tueksi”, Auli Hänninen kertoo.