Mari Tocklin ja Miisa Mäntysalo Turun Vuokra-asunnot Oy
Hyvät yritykset, kaupallinen yhteistyö

Turun Vuokra-asunnot Oy on perheyritys, jossa palvellaan asiakkaita niin kuin itseäkin palveltaisiin

Teksti ja kuva: Tuula Laamanen

Näin toimitusjohtaja Mari Tocklin kiteyttää yrityksen yli 30-vuotisen toimintaperiaatteen. Asiakkaina ovat yksityiset, yritykset, säätiöt ja monet muut asuntosijoittajat, joiden huoneistoja yritys välittää vuokraajille tai myy ostajille.

  • Tällä hetkellä meillä on 70–80 eri kokoista vuokra-asuntoa tarjolla. Annamme vuokranantajille monenlaista apua ja autamme löytämään hyvän vuokralaisen. Nyt asuntojen vuokraukselle ajat ovat hyvät, mutta hinnoittelun on oltava oikea, Mari Tocklin toteaa.

Kiinteistönvälitys M. Tocklin Oy sai alkunsa 1974, kun Mari Tocklinin vanhemmat Matti ja Seija Tocklin alkoivat harjoittaa kiinteistönvälitystä. Vuonna 1988 Mari osti notariaattipalvelun ja eri vaiheiden jälkeen 1992 muutti yrityksen nimen nykyiseksi. Kiinteistönvälitystä harjoitetaan edelleen vuokraustoiminnan rinnalla.

  • Minun lisäkseni yrityksessämme työskentelevät tyttäreni Mona ja Miisa Mäntysalo. Kiinteistönvälittäjä Kimmo Himberg on ollut meillä lähes 30 vuotta ja Mikko Saarisellekin tulee pian 10 vuotta täyteen, Mari Tocklin nauraa iloisesti, koska heillä on työyhteisönä ollut niin mukavaa yhdessä.
  • Kun korona tuli 2020, jäivät vanhempani eläkkeelle. Äitini oli silloin 85-vuotias, mutta haluaisi edelleen työskennellä asiakkaiden parissa. Häneltä olen perinyt intohimoni tähän työhön.

”Tämähän kävi nopeasti!”

Jonoja ei oteta, hankalia lomakkeita ei pakoteta täyttelemään netissä, avun saa nopeasti ja asiat hoituvat sujuvasti. Riittää, kun soittaa tai tulee käymään. Asiakasta palvellaan henkilökohtaisesti alusta loppuun saakka. Useimmat ihmettelevät, miten nopeasti asiat hoituivat.

  • Tästä selkeästä toimintamallista tulee asiakkailta kiitosta yhtenään. Esimerkiksi jos opiskelija tulee satojen kilometrien päästä asuntoja katsomaan, täytyyhän hänen se samalla käyntikerralla saada, Tocklin perustelee.

Pitkä kokemus alalta on opettanut helpottamaan myös vuokranantajien taakkaa:

  • Me tarkistamme vuokraajan luottotiedot, sillä häätö tai maksamattomat vuokrat ovat este asunnon saannille. Me hoidamme vuokrauksen yhdellä kiinteällä palkkiolla emmekä veloita muita maksuja. Jos kauppaa ei tule, emme veloita palkkiotakaan. Tarvittaessa hoidamme häädöt ja käräjäoikeuden asiat, eli helpotamme asiakkaidemme arkea kaikin tavoin, Mari Tocklin luettelee.

Yksi suositus hänellä on asunnon vuokraajille: pois muuttaessa asunto kannattaa siivota ohjeiden mukaan viimeisen päälle puhtaaksi. Vakuutta ei voi palauttaa ennen sitä.

Turun Vuokra-asunnot Oy
Humalistonkatu 8b
20100 Turku
Arkisin 9–16.30
Puh. 02 232 4040
www.turunvuokra-asunnot.fi
 
Mari Tocklin (VuT, LVV, KiAT)
Puh. 0400 862 749
mari.tocklin@turunvuokra-asunnot.fi