Turun kaupunki tarjoaa yhteistyössä Fillaritallin kanssa pyörähuoltopalvelua Turun linja-autoasemalla.
Uutiset

Turun kaupunki tarjoaa ilmaisen polkupyörän kevättarkastuksen

Turun kaupunki tarjoaa yhteistyössä Fillaritallin kanssa pyörähuoltopalvelua Turun linja-autoasemalla. Fillaritallin popup-huoltoon voi tuoda pyörän ilman ajanvarausta ja maksaa tarvitsee vain vaihdettavista varaosista, jos tarvetta ilmenee. Tällä palvelulla halutaan helpottaa pyörän selkään siirtymistä taas uuden kesäkauden alkaessa. 

Linja-autoaseman Aninkaistenmäen puoleiseen päätyyn kohoaa kevään ajaksi perjantaisin pyörähuoltopalvelu kaikille kaupunkilaisille. Pyörän perustarkastus ei maksa asiakkaalle mitään, vaan ketjujen rasvaukset, jarrujen säätäminen ja muut pienet perustyöt kuuluvat palveluun. Jos tarvitaan apua rikki menneen osan vaihdossa, niin Fillaritallin varaosien joukosta saa hankittua uudet osat kätevästi paikoilleen asennettuna.

— Turku haluaa tukea kaupunkilaisten aktiivista liikkumista ja auttaa kaupunkilaisia pääsemään mutkattomasti taas pyöräilemään mahdollisen talvitauon jälkeen. Pyörähuollolle on monilla tarvetta, mutta asia jää helposti muiden arjen askareiden jalkoihin. Toivomme, että keskeiselle ja hyvin saavutettavalle sijainnille tuleva pyörähuolto antaa monille mahdollisuuden saada pyöränsä jälleen kesäkuntoon, kertoo kaupungin projektikoordinaattori Eetu Sonck.

Pyörähuoltoa tulee pitämään Fillaritalli, jonka kokeneet työntekijät huoltavat polkupyörät nopeasti ja ammattimaisesti. Niin kaupungin kuin Fillaritallinkin tavoitteena on saada kaupunkilaiset asianmukaisesti huollettujen polkupyörien kanssa liikkumisesta nauttimaan.

—  Pyörähuoltomme toimii walk-in-periaatteella, joten ei tarvitse muuta kuin tulla paikalle niin katsotaan mitä pyöräsi tarvitsee. Tämä on todettu näppäräksi palveluksi, jos on esimerkiksi vielä nastarenkaat vaihtamatta kesärenkaisiin tai tarvitset nopeaa huolto- tai korjausapua pyörällesi, sanoo Fillaritallin yrittäjä Mikko Iso-Järvenpää.

Pyörähuolto on paikalla viitenä peräkkäisenä perjantaina klo 11-17 alkaen 19.4.2024. Huolto on auki säävarauksella seuraavina ajankohtina:

  • Pe 19.4. klo 11:00-17:00
  • Pe 26.4. klo 11:00-17:00
  • Pe 3.5. klo 11:00-17:00
  • Pe 10.5. klo 11:00-17:00
  • Pe 17.5. klo 11:00-17:00

Pyörähuoltopalvelu toteutetaan osana EU-rahoitteista SCALE-UP-hanketta.