Turun Logomossa maanantaina 12.6. järjestetyssä Michelin Guide Ceremony -tilaisuudessa jaettiin pohjoismaiset Michelin-tähdet ja joukko muita tunnustuksia. Turkulaiset ravintolat Siro ja Smör palkittiin maininnalla Michelin Guide -oppaassa.
Uutiset

Turkulaiset ravintolat Smör ja Siro saivat uusina maininnat pohjoismaiden Michelin Guide -oppaaseen – mukana jo peräti kolme turkulaista ravintolaa

Turun Logomossa maanantaina 12.6. järjestetyssä Michelin Guide Ceremony -tilaisuudessa jaettiin pohjoismaiset Michelin-tähdet ja joukko muita tunnustuksia. Turkulaiset ravintolat Siro ja Smör palkittiin maininnalla Michelin Guide -oppaassa.

Maailman arvostetuin ravintola-alan tunnustusjärjestelmä The Michelin Guide järjesti palkintoseremoniansa nyt ensimmäistä kertaa Suomessa ja Turussa. Turkulaisen ruokakulttuurin näkyvyys kasvoi tilaisuuden myötä roimasti, sillä Siron ja Smörin mainintojen myötä oppaasta löytyy nyt peräti kolme alueemme ravintolaa: vuonna 2022 Turun ensimmäisellä Michelin-tähdellä palkittu Kaskis säilytti yhä tähtensä.

Maininnan saaminen oppaaseen on arvokas tunnustus, sillä Smör ja Siro listautuvat sitä kautta tasokkaiden Michelin-tähtiravintoloiden rinnalle Michelin Guide 2023 -oppaaseen ja verkkosivuille. Myös ravintola Kaskis aloitti Michelin-polkunsa maininnoilla, jotka se sai vuosina 2016 ja 2017.

Jokirannassa Läntisellä Rantakadulla vuodesta 2009 asti toimineessa, modernin skandinaavista ruokaa tarjoavassa Smörissä uutinen otettiin ilolla vastaan. Smörin taustalla toimivan Voiveljet Oy:n toimitusjohtaja Janne Juvonen iloitsee siitä, että ravintolassa tehty kova työ sai tunnustusta ravintola-alalla erityisen merkittävältä toimijalta.

– Smörin ja Siron maininnat ovat askel eteenpäin, joka toivottavasti merkitsee sitä, että jatkossa Turkuun saataisiin lisääkin merkintöjä. Michelin-opas on tärkeä erityisesti matkaajille, jotka tulevat tuntemattomaan kaupunkiin ja haluavat syödä tasokkaasti. Tunnustus tuo varmasti Smöriin uusia asiakkaita Turun ulkopuoleltakin.

Samoilla linjoilla on myös Siro-ravintolan keittiömestari Valtteri Willberg. Aasialaista fine diningia tarjoileva Siro on toiminut Linnankadulla keväästä 2022 asti.

– Maininta tuo aina lisää näkyvyyttä ja uusia asiakkaita, mikä on tärkeää erityisesti nyt, kun ajat ovat ravintola-alalla vaikeita, mutta asioita on selvästi tehty oikein, kun päästiin listoille. Turun ravintola-alalla on todella vireä ja kekseliäs toimintakulttuuri, täällä saadaan aikaan mielenkiintoisia juttuja, Willberg toteaa.

Pohjoismaiden Michelin-tähdet ja -tunnustukset jaettiin Logomossa

Maanantaina järjestetyssä gaalassa jaettiin pohjoismaisille ravintoloille kaikkiaan 14 uutta yhden tähden tunnustusta sekä kaksi kahden tähden tunnustusta. Yksi uusi tähti myönnettiin porvoolaiselle VÅR-ravintolalle. Lisäksi gaalassa jaettiin useita muita tunnustuksia. Myös Kaskiksen sommelier, vuoden 2022 sommelierina palkittu Christina Haukka pääsi jakamaan palkintonsa eteenpäin ruotsalaisen ÄNG-ravintolan Emma Ziemannille. Kaikkiaan oppaassa on nyt viidestä maasta 271 ravintolaa.

Michelin-gaalan isännöiminen on ollut merkittävä etappi myös Turun kaupungille. Turun kaupungin tapahtumajohtaja Antti Kirkkola korostaa, että vaikka Michelin-tapahtuma on nyt vietetty, pitkäjänteinen työ ruokakaupungin kehittämiseksi jatkuu entistä paremmin eväin monien uusien kontaktien siivittämänä.

– Michelin-kokonaisuus on ollut valtava menestys kaikilla osa-alueilla ja tapahtuman osapuolet ja kumppanit kokevat tavoitteidensa täyttyneen! Erityisesti iloitsemme siitä, että saimme Turun osalta Michelin-oppaaseen kaksi uutta ravintolaa. Ruokakaupunki Turku haluaa myös onnitella Michelin-kaupunkeja Porvoota ja Helsinkiä heidän saavuttamastaan menestyksestä Michelin Guide Ceremony -tilaisuudessa, Kirkkola iloitsee.

Michelin Guide Ceremony -gaalaan osallistui noin 400 kutsuvierasta, joista suuri osa edusti kansainvälistä mediaa ja pohjoismaisia Michelin-ravintoloita. Illan gaalan lisäksi vieraat pääsivät tutustumaan Turkuun maanantaina 12.6. Forum Marinumilla järjestetyssä Chef’s Lunch -kutsuvierastilaisuudessa, jossa tarjoiluista vastasi kymmenen suomalaista huippuravintolaa. Ainutlaatuisen lounastilaisuuden ravintoloista peräti kuusi on palkittu Michelin-tähdellä.