Rantalaisella on kaupan jälkeen Turussa noin 70 taloushallinnon ammattilaisen muodostama palveluyksikkö. Kauppa vahvistaa myös Rantalaisen talouspäällikköpalveluita, joita Tainaniemela.fi on tarjonnut asiakkailleen laajalti.
Uutiset

Tilipalvelu Rantalainen Oy on ostanut turkulaisen tilitoimiston Oy Tainaniemela.fi:n liiketoiminnan

Rantalainen-konserniin kuuluva Tilipalvelu Rantalainen Oy on ostanut turkulaisen tilitoimiston Oy Tainaniemela.fi:n liiketoiminnan. Myyjinä ovat Taina Niemelä ja Veli-Matti Lehtinen tasaosuuksin. Molemmat jatkavat Rantalaisen palveluksessa. Yritys työllistää yhteensä kolmetoista henkeä ja sen liikevaihto oli vuonna 2021 noin 1,1 miljoonaa euroa. 

– Rantalaisella on kaupan jälkeen Turussa noin 70 taloushallinnon ammattilaisen muodostama palveluyksikkö. Kauppa vahvistaa myös Rantalaisen talouspäällikköpalveluita, joita Tainaniemela.fi on tarjonnut asiakkailleen laajalti, sanoo yrityskaupoista vastaava johtaja Kimmo Martikainen Rantalaiselta.

Tainaniemela.fi:n juuret ovat 1980-luvulla. Taina Niemelä on toiminut tilitoimistoyrittäjänä 1990-luvun puolivälistä ja Veli-Matti Lehtinen vuodesta 2016. Kirjanpidon ja palkanlaskennan lisäksi yritys tekee vuokravalvontaa kiinteistöjä omistaville asiakkailleen. Osa asiakkaista on ulkoistanut koko taloushallintonsa Tainaniemela.fi:lle. 

Lehtisen mukaan talouspäällikköpalveluiden kysyntä kasvaa, kun omien työntekijöiden eläköityessä yhä useampi yritys päätyy ostamaan kaikki taloushallintopalvelut ulkoa. Niemelä sanoo, että yrityksen omistajanvaihdoksen ei haluttu aiheuttavan isoja muutoksia työntekijöille ja asiakkaille.

– Haimme henkilöstöllemme mahdollisimman hyvää työnantajaa ja päädyimme Rantalaiseen samanhenkisenä ja turvallisena vaihtoehtona.

Hän uskoo, että taloushallintoalan keskittyminen jatkuu alan yrittäjien eläköityessä. Toinen syy ovat lisääntyvät viranomaisvaatimukset, joihin pienemmillä tilitoimistoilla ei ole resursseja vastata. Esimerkiksi rahanpesulain noudattaminen on käytännössä hyvin työlästä. 

Rantalainen on Suomen suurin kotimainen tilitoimisto, jonka asiakkaiden käytössä on 1 100 koulutetun ammattilaisen osaaminen. Yritys tarjoaa nykyaikaiset taloushallinnon palvelut kaikenkokoisille yrityksille, yhteisöille ja organisaatioille. Konsernin asiakkaina on noin 18 000 yritystä ja sen liikevaihto ylittää kuluvan vuoden aikana 90 miljoonaa euroa. Yritys palvelee paikallisesti ja henkilökohtaisesti yli 60 paikkakunnalla sekä digitaalisesti.