Duunitorin viestintäpäällikkö Maiju Karhunen. Kuva: Duunitori / Niko Raappana
Uutiset

Tässä ovat 10 himotuinta kesätyöpaikkaa – kiinnostus ollut poikkeuksellisen suurta

Tunnetut työnantajat, kuten UPM, Fazer ja Lidl, houkuttelevat kesätyönhakijoita. Työnhakupalvelu Duunitorin data kertoo, mitkä kesätyöpaikkailmoitukset ovat keränneet eniten lukukertoja ja millainen avointen kesätyöpaikkojen tilanne on.

Duunitorilla julkaistiin 1.11.2023–14.5.2024 yli 25 600 kesätyöpaikkailmoitusta, mikä on noin 35 prosenttia vähemmän kuin 1.11.2022–14.5.2023.

”Epävakaa taloustilanne heijastuu kesätyöpaikkojen määrään. Vaikeasta tilanteesta huolimatta olisi hienoa, jos jokainen työnantaja panostaisi tulevaisuuteen ja palkkaisi edes yhden kesätyöntekijän”, sanoo Duunitorin viestintäpäällikkö Maiju Karhunen.

Vaikka kesätöitä on tarjolla edellistä kautta vähemmän, Duunitorilta löytyy tälläkin hetkellä yli 2 200 kesätyöilmoitusta.

”Moni työnantaja etsii edelleen kesätyöntekijöitä, joten toivoa kesätyöpaikan löytämisestä ei kannata menettää. Työpaikan voi napata vielä alkukesästäkin”, Karhunen muistuttaa.

”Oma aktiivisuus ja motivaatio ovat avainasemassa. Mitä useampaa paikkaa hakee, sitä suurempi mahdollisuus on löytää kesätyö.”

Luetuimmat kesätyöilmoitukset – isot yritykset nousivat kärkeen

Kesätyöilmoituksia on luettu tällä kesätyönhakukaudella ahkerasti. Ilmoitukset ovat keränneet jo yli 10 miljoonaa lukukertaa.

”Kesätyönhakijoiden kiinnostus kannattaa hyödyntää. Työnantajilla on nyt loistava tilaisuus erottua kilpailijoista ja vakuuttaa tulevaisuuden ammattilaiset”, Karhunen kannustaa.

Tällä kesätyönhakukaudella (1.11.2023–14.5.2024) eniten lukukertoja Duunitorilla ovat keränneet nämä ilmoitukset:

 1. UPM: Kesätyöhaku
 2. Fazer: Kesätyöt 2024
 3. Lidl: Tule kesätöihin Lidliin!
 4. Puuilo: Kesätöihin myyjäksi
 5. Kela: Asiakaspalvelijoita ja etuuskäsittelijöitä kesätöihin
 6. Viking Line: Kesätöihin Viking Linelle!
 7. ISS Palvelut: Kesätöihin ISS:lle
 8. Valio: Kesätöihin Valion tuotantoon ja logistiikkaan
 9. Motonet: Kesätyöntekijöitä Motonet-tavarataloihin
 10. HOK-Elanto: Kesätöihin HOK-Elannon kauppoihin

Kärkisijan napanneen UPM:n kesätyöilmoitus sai yli 83 000 lukukertaa, mikä on hyvin poikkeuksellinen määrä työpaikkailmoitukselle. Fazerin, Lidlin ja Puuilon ilmoitukset keräsivät yli 60 000 lukukertaa, Viking Linen ja Kelan yli 50 000 lukukertaa. Kaikki listan ilmoitukset saivat yli 35 000 lukukertaa.

”Näin valtavat lukukerrat osoittavat, että halu löytää kesätöitä on todella suuri. Luvut kertovat myös siitä, että työnantajat ovat panostaneet rekrytointimarkkinointiin ja ovat selvästi jääneet hakijoiden mieleen”, Karhunen sanoo.

Valion, ISS Palveluiden, Kelan, Puuilon, Fazerin ja UPM:n ilmoitukset saivat runsaasti lukukertoja myös viime kesätyönhakukaudella. Uusia tulokkaita tuoreella listalla ovat Lidl, Viking Line, Motonet ja HOK-Elanto.

”Ei ole yllätys, että isot ja tunnetut organisaatiot ovat houkutelleet hakijoita tälläkin kaudella. Duunitorin kesätyökyselyn mukaan kesätyönhakijoita kiinnostaa esimerkiksi kaupan ala, mikä näkyy suoraan luetuimpien ilmoitusten listalla.”

Näillä aloilla on julkaistu eniten kesätyöilmoituksia

Eniten tarjontaa kesätyöilmoituksissa on ollut tällä kaudella (1.11.2023–14.5.2024) näillä aloilla:

 1. Ravintola- ja matkailuala
 2. Myynti- ja kaupan ala
 3. Sosiaali- ja hoiva-ala
 4. Rakennusala
 5. Teollisuus ja teknologia

Kaikilla aloilla on laskua kesätyöilmoitusten määrässä viime kauteen verrattuna. Suurin pudotus on ravintola- ja matkailualalla, jossa ilmoituksia on julkaistu noin 39 prosenttia edelliskautta vähemmän. 

”Kesätöiden vähentymistä voi selittää se, että ostovoiman heikentyminen näkyy ravintola- ja matkailupalveluiden kysynnässä”, Karhunen toteaa.