Pakkasparatiisi
Uutiset

Suomalainen keksintö mahdollistaa avantouinnin myös kesäisin – Järvelän avantoyrittäjät povaavat Pakkasparatiisille myös kansainvälistä kysyntää

Turun kupeessa Littoistenjärvellä avataan keskiviikkona 14.6 Pakkasparatiisi -nimeä kantava rakennus, jonka myötä avantouinti mahdollistuu myös kesäisin. Talon sisälämpötila on säädettävissä jopa -30 celciukseen asti, ja rakennuksen sisällä sijaitsevan altaan veden lämpötila on nollan tuntumassa.

”Tavoitteenamme on ollut luoda olosuhteet, jotka vastaavat mahdollisimman paljon talvista avantouintia. Nyt asiakkaat pääsevät avantoon jopa ympäri vuoden. Apua kesän tuleviin helteisiin on siis luvassa”, toteavat Järvelän uudet avantoyrittäjät Samuli Taskila ja Topias Syrjälä.

Järvelä on ollut jo pitkään kävijämäärältään yksi Suomen suosituimmista sauna-ja avantopaikoista. Pakkasparatiisia on kehitetty Järvelässä jo usean vuoden ajan, ja sen toteutukselle ja teknisille ratkaisuille on myönnetty hyödyllisyysmalli. Euroopan laajuinen patenttihakemus on vireillä.

”Uskomme, että Pakkasparatiisille on myös kansainvälistä kysyntää. Kylmäuinti on valtavassa nosteessa ympäri maailman, ja sen terveyshyötyihin on alettu heräämään kunnolla vasta viime vuosien aikana. Pakkasparatiisi on vaikeuksitta rakennettavissa myös muihin Suomen kaupunkeihin, minkä lisäksi tähtäämme Euroopan markkinoille”, toteavat Syrjälä ja Taskila.

Pakkasparatiisin lämpötilat ovat säädettäviä, ja kohtuullinen energiankulutus on varmistettu Järvelän aurinkopaneeleilla, rosterisilla seinillä sekä eristyksillä. Järvelästä löytyy jo ennestään neljä saunaa sekä kolme vesiallasta.

”Uskomme, että Pakkasparatiisi on mahtava lisä Järvelän tarjontaan, ja sitä tullaan katsomaan kauempaakin. Vastaavaa konseptia ei ole missään muualla maailmassa, ja kokemus vastaa talvista avantouintia. Testiasiakkailta saatu palaute on ollut todella positiivista”, iloitsevat Syrjälä ja Taskila.