Sillinjalostus Suomessa jatkuu Rymättylän tehdaskiinteistöllä.
Uutiset

Sillijalostuksen jatkuvuus Suomessa turvattu

Suomen Sillikonttori Oy on ostanut Rymättylän Röölässä sijaisevan tehdaskiinteistön tontteineen ja niillä sijatsevine rakennuksineen. Noin 1,7 hehtaarin tontilla sijaitsee sillin tuotantoon vuonna 1999 valmistunut tehdas, raaka-aineiden varastointiin tarvittavat kylmätilat, toimistotilat sekä muita varastotiloja. Kauppaan sisältyy myös tontilla siajaitseva pakastevarasto. Tähan saakka yhtiö on toimitut kyseisissä tiloissa vuokralla.

”Tämä kauppa takaa sen, että sillin ja silakan jalostus Rymättylässä jatkuu katkeamatta” toteaa Sillikonttorin pääomistaja Matti Ruuska ja jatkaa ”Olemme ainoa silliä jalostava toimija Suomessa ja meille on kunnia-asia jatkaa tätä pitkää perinnettä. Ja mikäpä olisi parempi paikkaa kuin Suomen Sillipääkaupunki”

Rymättylällä on pitkät ja kunniakkaat pernteet sillijalostuksesta Suomessa. Rymättylän Säilyke Oy:n Saukko sillilaivat kalastivat Atlantilla 1940-luvun lopulta aina 1970 luvun puoliväliin saakka ja toivat vuotuiset lastinsa Rymättylän sillisatamaan.

Myöhemmin toimintaa Rymättylässä jatkoi Bauckman Oy (myöh. Boyfood) ja Orkla Foods Finland. Sillinjalostus Rymättylän tehtaalla oli poikki vuodesta 2014 aina vuoteen 2021, jolloin Suomen Sillikonttori siirsi tuotantonsa sinne.

Sillikonttorin toimitusjohtaja Ilkka Tirkkonen kommentoi asiaa: ”Tämä investointi antaa meille turvan toiminnan jatkamiselle ja kehittämiselle: Meilllä toiminnan arvoihin kuuluvat kotimaisen työn vaaliminen, korkea laatu ja vastuullinen toiminta. Eikä meille huono asia ole myöskään sijainti perinteisessä sillisatamassa täällä Rymättylässä”. Suomen Sillikonttori on mukana myös jo perinteeksi muodostuneessa Suomen Silli- ja perunakesän avauksessa Rymättylän sillisatamassa. Tänä vuonna tapahtuma on 8.6.2024.