Salon Aluesähkö myy sähkötarvikkeiden lisäksi myös valaisimia.
Hyvät yritykset, kaupallinen yhteistyö

Salon Aluesähkö: Sähköalan muutosvauhti nyt hurjaa – osaamisen oltava kunnossa

Kun toimitusjohtaja Anssi Sjöbergin Ari-isä kumppaneineen perustivat Salon Aluesähkö Oy:n 1992 syyskuussa, oltiin laman kynnyksellä. Sjöbergien kotona ei näytetty, että lama-aika oli tiukkaa. Sen sijaan usko yritystoimintaan oli vahvaa, töitä tehtiin paljon ja samalla asenteella toimitaan edelleen.

Salon Aluesähkö Oy on monipalveluyritys, joka toteuttaa sähköasennuksia ja -urakointeja teollisuudelle, yrityksille ja julkisille toimijoille. Salon toimipisteessä myydään myös sähkötarvikkeita ja valaisimia. Perniön toimipiste Sähkö-Lindroos keskittyy kodinkoneiden myyntiin sekä sähköasennuspalveluihin. Anssi Sjöberg osti liiketoiminnan itselleen vuonna 2018.

– Nykyään sähköalalla on oltava tosi laaja osaaminen, sillä määräykset muuttuvat koko ajan. Uusia sähkötarvikkeita ja innovaatioita tulee markkinoille jatkuvasti ja kehityksen kärjessä pysymiseen vaaditaan jatkuvaa uuden opettelua ja henkilöstön koulutusta, Sjöberg kuvailee käynnissä olevaa muutosvauhtia.

Sähköautojen latauslaitteet hyvä esimerkki nopeasta muutoksesta

Parin viime vuoden aikana markkinoille ovat tulleet erilaiset sähköautojen latausjärjestelmät. Laitteiden kysyntä on kasvanut merkittävästi ja Salon Aluesähkössä niitä suunnitellaan ja asennetaan omakotitaloihin viikoittain. Useimmat asiakkaat ovat ymmällään laitevalintojen edessä.

– Markkinoilla ei ole merkkikohtaisia tai yhtä oikeaa tapaa tehdä latausjärjestelmiä, vaan jokaisella valmistajalla on omat ohjeistuksensa, ja kisaa käydään omasta standardista. Siksi neuvomme asiakasta sopivan laiteen valitsemiseksi. Oikealla valinnalla asiakkaat säästävät rahaa, Anssi Sjöberg toteaa.

Suomalaiset Design-valaisimet viedään käsistä

Salon Aluesähkö myy sähkötarvikkeiden lisäksi myös valaisimia. Varsinkin suomalaiset design-valaisimet ovat hittituotteita.

– Valikoimissamme on halikkolaisen valaisinsuunnittelijan Tuukka Halosen valaisimia sekä muita kotimaisia designmerkkejä. Suomalainen design ja kotimaiset valaisinmerkit ovat nyt se juttu, Sjöberg täsmentää.

Asiakkaiden tarpeiden tunnistaminen on Anssi Sjöbergin mielestä välttämätöntä osaamista. Salon Aluesähkössä halutaan olla asiakkaan tukena ja apuna, jotta tarpeet ja odotukset täyttyvät. Määräykset muuttuvat ja laitteet niiden myötä. Siksi asiakasta neuvotaan ja autetaan kaikin tavoin.

– Meidän tehtävämme on auttaa ja palvella, mutta myös koettaa ohjata asiakasta tekemään asianmukaisia, kustannustehokkaita ja turvallisia ostopäätöksiä, Anssi Sjöberg sanoo ja kiirehtii palvelemaan odottavaa asiakasta.

Salon Aluesähkö Oy

Joensuunkatu 12, 24100 Salo

ma-pe 8-17

Puh. (02) 721 1800

  aluesahko.fi