Kuvassa Rengas Turku Oy:n tukkumyyntiä hoitava Petri Saari, varaosapäällikkö Jarmo Nordgren, Avantin uuden toimipisteen päällikkö Jari Havia sekä toimitusjohtaja Marko Rantanen.
Hyvät yritykset, kaupallinen yhteistyö

Rengas Turku rakentaa Avantiin täyden palvelun toimipisteen – uutena rengas- ja varaosatukku

Rengas Turku avaa syyskuussa uuden täyden palvelun toimipisteen Länsi-avantintie 7 osoitteeseen. Sijainti on loistava. Komea rakennus on kooltaan 3400 neliötä. Palveluvalikoima kasvaa, sillä asiakkaille entuudestaan tuttujen palvelujen lisäksi paikalliset autokorjaamot saavat renkaiden ja vanteiden ohella nyt myös varaosia.

Varaosa- ja huoltopuolen ammattilainen Jarmo Nordgren on ollut alalla 30 vuotta. Hän vastaa uudesta palvelusektorista.

– Nyt asiakkaat saavat meidän toimipisteissämme autonsa kerralla kuntoon. Täällä Avantissa voimme korjata ja huoltaa henkilöautojen lisäksi suuria pakettiautoja ja asuntoautoja, Nordgren sanoo.

Avantin toimipiste on käytännössä omien autokorjaamoiden varasto ja asiakasyrityksille, kuten autoliikkeille ja autokorjaamoille rengas-, vanne- ja varaosatukku.

Autokorjaamoille kaikki varaosat nopeasti

Yrittäjä Marko Rantanen kertoo, että syyskuussa avattavaan toimipisteeseen tulee noin 17 työntekijää. Uuden palvelukonseptin avulla huoltokorjaamoyrityksiä voidaan palvella nopeasti, koska tarjolla on renkaiden ja vanteiden ohella laaja varaosavalikoima. Kysyntä on jo olemassa.

– Haluamme tarjota kokonaisvaltaista palvelua alueen autokorjaamoille. Se tarkoittaa renkaiden, vanteiden ja rengashotellipalvelujen ohella myös varaosien toimitusta, ja nyt huoltokorjaamot tulevat saamaan kaiken tarvittavan meiltä.

Hyvä palvelu tuo tunnettuutta. Rantasen mukaan myös pienkorjaamot haluavat palvella asiakkaitaan monipuolisemmin.

– Avullamme pienikin toimija voi tarjota asiakkailleen laajaa rengas- ja varaosavalikoimaa. Me haluamme osaltamme helpottaa heidän toimintaansa ja arkeaan.

Autokorjaamo-palvelujen kysyntä kasvaa

Uusien autojen saatavuus heikkenee ja käytettyjen autojen tuonti ja myynti kasvavat. Rantasen mukaan Turun seudun monimerkkikorjaamoissa huolto- ja korjaamopalvelujen kysyntä kasvaa hurjasti jo nyt.

– Kun auton ikä on yli 5 vuotta, siirtyvät nämä merkkikorjaamoiden asiakkaat muille toimijoille. Haluamme, että omien korjaamoidemme laitteet ja osaaminen ovat merkkiliikkeiden tasoa, vaikka palvelumme ovatkin edullisia. Myös uudet autot ovat tervetulleita huoltoon, koska laitekantamme on uusinta uutta.

Huikea rengasvalikoima kaikkiin kulku- tai työvälineisiin

Rengas Turku on täyden palvelun rengasmyymälä, rengashotelli ja rengastukku. Kaikkiin muihin kulkuvälineisiin, työkoneisiin, yksi- tai kaksipyöräisiin renkaat saa suoraan varastosta, paitsi polkupyöriin. Turussa myydään renkaita ja vanteita kaikkiin automerkkeihin.

– Olemme tunnettuja juuri siitä, että varastossamme on aina tavaraa. Meille on tärkeää, että asiakas saa täyden rengas- ja huoltopalvelun nopeasti ja lähtee tyytyväisenä. Asiakkaiden tarpeet hoidetaan aina niin hyvin kuin mahdollista, Rantanen korostaa.

Varaosamyynti-, huolto- ja korjauspalvelujen sekä renkaiden ja vanteiden myynnin lisäksi Avantiin tulee 6000 auton rengashotelli. Nyt myös raskas kalusto, mukaan lukien maatalous- ja maansiirtokoneet, saavat osansa rengasmyynti ja -huoltopalveluista.

– Sijaintimme takia pidemmätkin rekat voi ajaa rakennuksen läpi helposti, sillä piha-alue ja liittymät ovat isoille ajoneuvoille riittävän suuria.

Osa asiakkaista kyselee renkaita, joilla polttoaineen kulutus pienenee. Rantanen sanoo, että varsinkin uudet hybridit ja sähköautot ovat painavia ja niiden renkaat kuluvat nopeasti. Asiakkaita autetaan ja neuvotaan juuri heille sopiviin rengasvalintoihin.

Yksi asia ei Marko Rantasen mukaan ole vuosikymmenten saatossa muuttunut:

– Nuoret kuskit haluavat edelleen leveitä matalaprofiilirenkaita, mutta kiiltävien sijaan he valitsevat nyt muodikkaasti mustat alumiinivanteet autoihinsa.

Rengas Turku Oy | Logistiikkakeskus ja tukku

Renkaat – Vanteet | Rengashotelli | Varaosat – Huoltokorjaamo

Länsi-Avantintie 7, 20660 Lieto

Puh. 02–510 5300

myynti@rengasturku.fi

Toimipisteet: rengasturku.fi | Verkossa: nettivanne.fi