Henkilöstöjohtaja Piia Syvänen ja kaupunginjohtaja Eero Vainio vastaanottamassa Pyöräily-ystävällinen työnantaja -tunnustusta.
Uutiset

Raison kaupunki on Pyöräily-ystävällinen työpaikka

Raision kaupunki on saanut Pyöräily-ystävällinen työpaikka -tunnuksen. Raisio on yksi kolmesta ensimmäisestä työpaikasta Suomessa, ja ensimmäinen kuntatyöntantaja, jolle tunnus on myönnetty meneillään olevalla valtakunnallisella Pyöräilyviikolla. Muut tunnuksen saaneet työpaikat ovat Sweco Finland sekä maa- ja metsätalousministeriö.

Tunnuksen myöntää Pyöräilykuntien verkosto ry, jonka vetämässä hankkeessa Raision kaupunki on ollut mukana. Tavoitteena on helpottaa työpaikkojen mahdollisuuksia edistää työmatkapyöräilyä ja työhyvinvointia. Asiantuntijoiden ja pilottityöpaikkojen kanssa kehitetty tunnus toimii osoituksena työpaikan sitoutumisesta työmatkapyöräilyn edistämiseen. Tunnus myönnetään työpaikan saavuttaessa asetetut tavoitteet.

Tavoitteet ja kriteerit on saavutettava kolmella eri osa-alueella, jotka ovat: (1) pyöräpysäköinti ja olosuhteet, (2) kannusteet ja johtajuus sekä (3) viestintä ja aktiviteetit.

– Raision kaupungilla on aktiivinen ja kokonaisvaltainen ote henkilökunnan pyöräilyyn kannustamisessa, iloitsee Pyöräilykuntien verkoston johtava asiantuntija Matti Hirvonen.

– Pyöräpysäköinnin olosuhteita on parannettu merkittävästi viime aikoina. Raisio on myös ottanut henkilöstölleen työsuhdepyöräedun kattavasti käyttöön ja innostaa henkilöstöä pyöräilemään osallistumalla kampanjoihin, kuten Kilometrikisa. Pyöräilyn edistäminen on selvästi tärkeä osa työhyvinvoinnin lisäämistä Raision kaupungilla. Ja kaikkien asukkaiden kannalta on tietysti tärkeintä, että Raisiossa kehitetään pyöräilyn olosuhteita ja edistetään pyöräilyä tavoitteellisesti,” Hirvonen jatkaa.

Raision kaupunki saavutti tunnuksen kolmiportaisella asteikolla nyt tason 1. Tunnuksen myöntämisen taustalla on jatkuvan parantamisen periaate, eli Raision matka kohti huippua on hyvässä vaiheessa. – Raision kaupunki panostaa rohkeasti kaupunkilaisten ja työntekijöiden arkiliikkumisen tukemiseen. Kehitämme aktiivisesti pyöräilyn olosuhteita ja olimme Varsinais-Suomen ensimmäinen kunta, joka otti käyttöön henkilöstön polkupyöräedun. Olemme iloisia ollessamme Suomen ensimmäinen kuntatyönantaja, joka on saanut Pyöräily-ystävällinen työpaikka -tunnustuksen, iloitsee itsekin usein töihin pyöräilevä kaupunginjohtaja Eero Vainio.