Pete Poskiparta on palkittu tänä vuonna myös valtakunnallisena yksinyrittäjänä. Kuva: Tero Takatalo-Eskola
Uutiset

Pete Poskiparta on valittu Turun Yrittäjien vuoden 2021 yksinyrittäjäksi

Turun Yrittäjien hallitus on valinnut vuoden 2021 yksinyrittäjäksi mentalisti, taikuri ja illusionisti Pete Poskiparran. Hän on ollut ensimmäisenä tuotteistamassa tätä esittävän taiteen genreä. Hän vie osaamistaan myös ulkomaille. Poskiparta on esiintynyt taikurina ja mentalistina yli 30 vuotta.  

Pete Poskiparta kiinnostui taikuudesta jo lapsena. Vuonna 1999 Pete perusti toiminimen ja aloitti ammattimaisen keikkailun.

Poskiparta lähti määrätietoisesti kehittämään ohjelmaansa kansainvälisille areenoille ottamalla rohkeasti yhteyttä oman alansa maailman parhaisiin tekijöihin ja pyysi heitä opettajikseen. Hän vieraili useasti alan legendojen yksityisopissa. Se on avannut hänelle ainutlaatuisia polkuja ei puolilla maailmaa. Hän on esiintynyt kymmenessä eri maassa. Vuonna 2014 Pete Poskiparta valittiin vuoden taikuriksi Suomessa ja vuonna 2019 hän voitti Dunninger Memorial Award -palkinnon New Orleansissa. Se on kansainvälisesti kovin mahdollinen tunnustus taikuruuden alalla.

Poskiparta on ollut avaamassa teattereiden ovia taikureille ja mentalisteille, ja näin rakentanut siltaa eri toimijoiden välille. Hän on tehnyt isoja kiertueita sekä yksin että muiden mentalistien kanssa. Näin hän on tehnyt alaa tunnetuksi suurelle yleisölle.

– Nykyisin teen esiintymisten lisäksi käsikirjoituksia ja äänityötä. Olen kirjoittanut useita kirjoja ja toimin myös muiden esiintyjien välittäjänä.

Korona on ollut suurin yksittäinen haaste, jonka Pete Poskiparta on urallaan kohdannut. Hän investoi heti koronan alettu lähetysstudioon ja onnistui myymään ohjelmaansa striimattuna verkon kautta.

Syyskuussa myös Suomen Yrittäjät palkitsi Pete Poskiparran valtakunnallisesti vuoden 2021 yksinyrittäjänä. Ehdotuksen hänen palkitsemisestaan teki Turun Yrittäjät.

Tässä jutussa Pete Poskiparta kertoo Y-lehdelle yrityksensä tarinan