Uutiset

Turkulainen mentalisti Pete Poskiparta on vuoden yksinyrittäjä

Kun takana on kaksikymmentä vuotta esiintyjän uraa, matkan varrella on nähty niin kaupan hedelmäosastoja kuin kansainvälisille estradeitakin. Mentalisti Pete Poskiparta on pitkän uransa aikana kokenut sekä huikeita onnistumisia että haastavia hetkiä – niistä tuorein on koko tapahtuma-alaa rajusti koetellut korona-aika.

Nyt Poskiparta palkittiin lauantaina 25.9. Vuoden yksinyrittäjänä – osin juuri siksi, miten mentalisti otti niskalenkin koronan tuomista haasteista.

Poskiparta ei lamaantunut, vaikka korona vei livekeikat, vaan kehitti nopeasti ohjelmiston, joka toimii etänä vaikkapa Zoomin tai Teamsin kautta. Etämentalismi kannatteli vaikean ajan yli. Vaikka välillä keikkoja oli epätasaisesti, esimerkiksi viime vuonna pikkujouluaikaan Poskiparta paiski töitä enemmän kuin koskaan.

Turussa asuva Pete Poskiparta on valmistunut Turun taideakatemian sirkuslinjalta taikuuden erikoisopinnoista, nykyisin hän myös opettaa Taideakatemiassa. Suurimman osan ammattitaidostaan hän on kuitenkin hankkinut itse opetellen.

Taikuus on kiehtonut Poskipartaa lapsesta asti, ja urallaan hän on erikoistunut mentalismiin.

–Se on yksi taikuuden genre. Ihan samoin kuin musiikissakin on vaikka rockia, poppia ja iskelmää, taikuudessa on esimerkiksi illuusioita, lasten taikuutta ja mentalismia. Minua kiinnostavat eniten temput, jotka tapahtuvat katsojien korvien välissä.

Poskiparta on mukana helmikuussa 2021 starttaavalla Maagikot 2 -kiertueella, joka tuo yhteen kotimaisen magian ja illuusion kärkinimet. Mukana on taikuutta, mentalismia ja sirkusta. Poskiparran ideoima yhteiskiertue valloittaa Suomen konserttisalit ja Poskiparta lupaa, että tarjolla on kokonaisuus, jollaista ei ole Suomessa aikaisemmin nähty.

Vuoden yksinyrittäjinä palkittiin Pete Poskiparta ja Heikki Närvänen

Vuoden yksinyrittäjinä palkittiin Pete Poskiparta ja Amazing City -yrityksen yrittäjä Heikki Närvänen, joka on rakentanut oman ainutlaatuisen tuoteperheen elämyspalveluiden ympärille.

Valtakunnalliset yksinyrittäjäpalkinnot jaettiin nyt kolmatta kertaa. Ehdotuksia palkinnon saajaksi tuli yli sata, mikä on yli tuplasti enemmän kuin viime vuonna. Suomen Yrittäjät ja Yksityisyrittäjäin säätiö luovuttivat palkinnot Valtakunnallisten Yrittäjäpäivien gaalassa Jyväskylässä lauantaina 25.9.2021. Palkinnolla halutaan korostaa yksinyrittäjyyden tärkeää merkitystä yhteiskunnassa ja nostaa yksinyrittäjien arvostusta.

Palkittavat valitsi Yrittäjäpalkintolautakunta. Molemmat palkitut saivat palkinnoksi 5 000 euroa. Palkinnon mahdollisti Yksityisyrittäjäin säätiö.

Pete Poskiparta kertoo koko tarinansa Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehden seuraavassa numerossa, joka ilmestyy viikolla 40!