Palsalan alue on Maskun asumisen keihäänkärki.
Hyvät yritykset, kaupallinen yhteistyö

Palsalan alue Maskussa etsii rakentajia

Maskussa tarjoutuu mahdollisuus aivan uudenlaiseen asumiseen – ja rakentamiseen.

Palsalan alue on Maskun asumisen keihäänkärki, ja alueella on myynnissä eri kokoisia tontteja, joihin toteutetaan asuntoja uudenlaisella tyylillä.

Palsalan asuinalue sijaitsee Maskun keskustan tuntumassa, Seppäläntien läheisyydessä. Maskun kunta etsii nyt yhteistyökumppaneikseen rakennusliikkeitä, jotka lähtisivät toteuttamaan suunnitelmaa, jonka myötä Palsalaan rakentuu koteja 150 ihmiselle.

–Monet haluavat asua omakotitalonomaisesti, mutta eivät kaipaa suurta pihaa ja siihen liittyviä velvollisuuksia. Palsala tarjoaa myös yhteisöllisyyttä: lähekkäin voi asua vaikkapa senioreita ja lapsiperheitä – ehkä perheet saavat senioreilta apua lastenhoitoon ja hoitavat vuorostaan vaikkapa ikäihmisten ostokset, visioi kaavoitusarkkitehti Pasi Vierimaa Sweco Infra & Rail Oy:sta.

Vierimaa on vastannut noin yhdeksän hehtaarin suuruisen peltoalueen kaavan laadinnasta. Palsalan alue on tulosta Maskun kunnan järjestämästä suunnittelu- ja tarjouskilpailusta, jossa etsittiin uudentyyppisiä asumismahdollisuuksia kuntaan.
Tavoitteena on, että Palsalan alueen asemakaava hyväksytään kunnanvaltuustossa kesäkuussa, ja alueen infraa on tarkoitus päästä rakentamaan syksyllä. Itse kohteiden rakentaminen voi alkaa vuonna 2023.

Palsalan alueelta löytyy useita erilaisia asuinkohteita: alueen eteläreunalta löytyy pienehköjä, 400-600 neliön omakotitalotontteja. Kookkaita, 1100-1300 neliön tontteja löytyy puolestaan alueen itäreunasta.

Alueen keskivaiheilla olevien poikkikatujen varrella on pieniä, 300 neliön tontteja, joihin rakennetaan rivitalotyyppistä, toisissaan kiinni olevaa rakennuskantaa. Talot voidaan toteuttaa omatoimisesti tai yhtiömuotoisena yhden urakoitsijan toimesta.

Alueen länsireunasta löytyy ryhmätalojen osio. Samalle tontille voi sijoittua kymmenkunta, jopa enemmänkin omakotitaloja tai erillistaloja. Viitesuunnitelmassa ne on ryhmitelty siten, että 2-4 taloa muodostaa aina pienemmän ryhmän, jolla on yhteinen sisäpiha.

Palsalaan tulee myös ryhmäpuutarha ja puistoalue. Tavoitteena on, että alueella on toimivat kevyen liikenteen väylät, jotka tekevät liikkumisesta helppoa.

Maskun kunta järjestää infotilaisuuden rakennusliikkeille helmikuussa.
–Olemme arvioineet, että kaikkiaan alueelle mahtuu ainakin 10-15 toimijaa, joiden joukossa on sekä rakennusliikkeitä että yksityisiä rakentajia, miettivät maankäyttöinsinööri Jukka Niemeläinen ja elinvoimapäällikkö Lauri Hyttinen Maskun kunnasta.


Tiedustelut ja yhteydenotot:
Elinvoimapäällikkö
Lauri Hyttinen
lauri.hyttinen@masku.fi
044 7388 338

Palsalan asemakaava ja asemakaavamuutos – valmisteluaineistoa