Paimio on moderni maaseutukaupunki
Hyvät yritykset, kaupallinen yhteistyö

Paimio on moderni maaseutukaupunki

Turun ja Salon puolessa välissä, ykköstien varrella sijaitsee reilun 11.000 asukkaan moderni maaseutukaupunki. Tämä joen halkoma upeassa kulttuurimaisemassa lepäävä turvallinen ja virikkeellinen kaupunki on Paimio.

Paimiosta tuli kaupunki 26 vuotta sitten, vuonna -97, mutta ensimmäinen maininta kylästä löytyy jo vuodelta 1325. Kohta Paimiossa siis juhlitaan 700 vuotta!

­– Tämä on hyvä kunta elää ja yrittää. Meillä on tilaa ja erotumme sopivasti muista Varsinais-Suomen kunnista. Turun seudun kunnat ovat kokonaisuutena hyvässä nosteessa ja onkin kyllä onni ja ilo pelata parhaiden kanssa, se kannustaa, Paimion elinkeinojohtaja Jani Penttilä kehaisee myös naapureitaan.

Yrittäminen

– Tahtotilamme on tuoda aidosti hyötyä yrityksille. Paimion kaupungin palvelulupaus yrittäjille ja yrityksille kuuluukin: ”Tehdään yhdessä joustavasti, jotta sinun yrityksesi menestyy”. Olemme myös onnistuneet tässä lupauksessamme, sillä Paimio ylsi Turun seudun kunnista toiselle sijalle, kun yrittäjät arvioivat oman kunnan ja yritysten välistä yhteistyötä, samoin saavutimme hopeaa myös yrittäjyysilmapiirikyselyssä, Penttilä kertoo.

– Keskeinen sijainti moottoritien läheisyydessä antaa lisäksi joustavat liikkumismahdollisuudet sekä Turun että Helsingin suuntaan, hän pohtii.

Ala-Vista

Kulttuuri

Paimiosta puhuttaessa Paimion parantolaa ei voi sivuuttaa. – Se on kansainvälisestikin arvostettu arkkitehtuurinen kohde ja yksi maailman tunnetuimmista suomalaisrakennuksista, joka viettää tänä vuonna 90-vuotisjuhlaansa. Matkailu Alvar Aallon suunnitteleman rakennuksen ympärillä vain kasvaa, Penttilä arvioi.

Sähkömuseo pitää myös mainita ja Suomen vanhin matkailutiekin, Kuninkaantie, kulkee läpi Paimion. Tämä on kulttuurihistoriallisesti todella tutustumisen arvoinen paikka, hän tiivistää.

Paimion parantola

Infra

Ensiluokkainen palveluverkko on kunnan hyvinvoinnin mittari.

– Paimion koulut ja päiväkodit ovat terveitä, eikä meillä ole käytössä väistötiloja. Se on todella huomionarvoista nykyaikana. Kun infra on kunnossa, se lisää vetovoimaa. Ei ole mitään taikatemppuja, vaan tällä perusasioiden kunnossa pitämisellä olemme päässeet muuttovoittoiseksi kunnaksi. Sitä myös yritykset arvostavat, Penttilä listaa.

– Vista on meidän oma eläväinen keskustamme, josta löytyy kivijalkakauppoja ja muut palvelut, elinvoiman perään kuuluttava Penttilä kertoo.

Harrastukset

Paimiossa toimii mm. noin 15 aktiivista urheiluseuraa, eli asukkaiden harrastemahdollisuudet ovat monipuoliset. – Onhan meillä upeiden ulkoilumaastojen, uimapaikkojen ja urheilupuiston lisäksi hiihtoputki ja mäkihyppytornikin. Mitä muuta voi enää toivoa, Penttilä naurahtaa.

– Suunnitteilla on myös uusi sisäliikuntahalli aivan jäähallin viereen, hän jatkaa.

Vahajoki

Tulevaisuus

Paimiossa kannustetaan kiertotalouteen. Alueelta löytyy poistotekstiilien mekaaninen jalostuslaitos, ja paikalliset yritykset ovat tunnettuja vihreän siirtymän edistämisestä. Tekstiiliala on tärkeä kohde kiertotaloudelle ja tämän aiheen ympärille järjestetään ensi kesänä ensimmäinen Paimion Muotiviikko. Tapahtumassa vastuullinen muoti nousee paraatipaikalle.

– Me olemme monessa mukana ja ennakkoluulottomana edelläkävijänä uskallamme luoda uutta ja kunnioittaa vanhaa, Penttilä iloitsee.

Tervetuloa Paimioon. Täällä luodaan tulevaisuutta.

www.paimio.fi