Palkinnon vastaanottivat toimitusjohtaja Niko Kivioja ja Director of Administration Sanna Rosnell Kauppalehden Kasvuntekijät-tilaisuudessa 7.6.2023.
Uutiset

Netled on valittu Länsi-Suomen parhaaksi kasvuyritykseksi Kauppalehden Kasvuyritys 2023 -vertailussa

Vertikaaliviljelyteknologiaan ja -palveluihin erikoistunut Netled Oy palkittiin Länsi-Suomen parhaana kasvuyrityksenä Kauppalehden Kasvuyritys 2023 -vertailussa. Palkitseminen julkaistiin keskiviikkona 7.6. pidetyssä Kasvuntekijät-tapahtumassa.  

Kauppalehti palkitsee vuosittain Suomen parhaat kasvuyritykset maakunnittain. Tullakseen valituksi parhaiden kasvuyritysten joukkoon, yrityksen on täytettävä tietyt kriteerit. Muun muassa sen viimeisen tilikauden liikevaihto pitää ylittää 1,7 miljoonaa euroa ja liikevaihdon täytyy olla vähintään kaksinkertainen verrattuna kolmen vuoden takaiseen tilikauteen.

”Olemme erittäin otettuja tästä huomionosoituksesta. On mukavaa, että sinnikäs työmme on huomattu ja nostettu esiin valtakunnallisesti. Suomi tarvitsee ilmastonmuutoksen vaikutuksia hillitseviä kasvuyrityksiä.”, kiteyttää Netled Oy:n toimitusjohtaja Niko Kivioja.  

Kovaa kasvua

Netledin kasvuvauhti on ollut nopeaa, liikevaihto on kasvanut kolmessa vuodessa 1070 prosenttia*. Syinä kiivaaseen kasvutahtiin ovat olleet muun muassa markkinan kasvava kiinnostus vastuullisia viljelytapoja kohtaan sekä onnistunut projektimyynti ja -toimitus.

Kuluneen vuoden sisään Netled on toimittanut kaksi teollisen mittakaavan Vera-vertikaaliviljelylaitosta Pohjoismaihin. Näistä Ruotsin laitos toimittaa private label -yrttejä Ruotsin kauppajätti ICA:lle ja Suomen laitos puolestaan Vyrtti-tavaramerkillä myytäviä yrttejä Pirkanmaan S- ja K-ryhmän kauppoihin.

Katse kansainvälisille markkinoille

Netled hakee tulevaisuuden kasvua edelleen laajenemalla kansainvälisesti, keskeisimpänä markkina-alueenaan Yhdysvallat. Netledin juuret ovat luomutomaattien viljelyssä. Vuosikymmenten kokemus sisätilaviljelystä yhdessä maailman haastavimmista viljelyolosuhteista yhdistettynä korkeatasoiseen teknologiaosaamiseen ja projektihallintaan luovat edellytykset menestykselle.

”Korkean automaatiotason Vera-teknologiamme skaalautuvuus, todennettu tehokkuus, aito kilpailuetu ja markkinan kysyntä”, Kivioja luettelee onnistumisen aineksia. ”Kaiken keskiössä on kuitenkin osaava tiimi, joten kasvun johtaminen nousee avainasemaan.”