Työn laadusta ja osaamisesta pidetään kiinni
Hyvät yritykset, kaupallinen yhteistyö

Näistä syistä turkulainen SCT Service Oy on kasvanut nopeasti alan johtavien yritysten joukkoon

Vaikka SCT Service Oy on perustettu vain parisen vuotta sitten, on yrityksellä jo 12 työntekijää ja kaksi uutta aloittamassa, yli 500 asiakasta ympäri Suomen ja halli täynnä rakenteilla olevia asiakastöitä. Toimitusjohtaja Ville Lahtonen myöntää, että yrityksen kasvu on ollut erittäin kovaa.

SCT Service Oy on erikoistunut kuorma-autojen nostimien asennuksiin, huoltoon ja korjauksiin. Vuonna 2020 perustettu yritys on jo nyt johtavia nosturiautojen rakentajia Suomessa. Kaikki kuorma-autojen päällirakenteet suunnitellaan, valmistetaan, asennetaan ja korjataan asiakkaiden tarpeiden mukaan Turun Orikedolla.

Esimerkkinä palveluasenteesta Ville Lahtonen kertoo, että jos asiakas tulee pihaan ja tarvitsee nopeasti vaikkapa jonkin korjauksen tai varaosan, niin häntä pyritään auttamaan heti.

– Palvelumme perustuu asiakastyytyväisyyden maksimointiin ja aikatauluista pidetään kiinni. Tämä on asiakkaillemme tehty linjaus ja lupaus toimintavarmuudestamme haastavista ajoista huolimatta, Lahtonen kiteyttää.

Halu kasvaa edelleen on kovaa

Omat tilat Orikedolla alkavat käydä ahtaiksi. Nytkin halli on täynnä asiakastöitä. Lahtosen mielestä palvelun laatu ja osaamisen monipuolisuus määrittävät menestystä.

– Tällä hetkellä huoltojen osuus palveluistamme on noin 30 prosenttia, uudisrakentamisen 40, sitten varaosa- ja tarvikemyynti ja korjaukset lisänä. Monipuolinen palveluosaaminen on valttimme ja asiakaslähtöisyyden perusta.

Konsepti ei ole syntynyt aivan tyhjästä, sillä Ville Lahtosella on alalta yli 20 vuoden kokemus. Suunnitteilla on laajentua pääkaupunkiseudulle ja Pirkanmaalle, sillä valtaosa asiakkaista alkaa olla näiltä seuduilta.

– Laite-edustuksemme ovat alan parhaita. Asiakaslähtöinen toiminta tarkoittaa meille, että asiakkaan kalusto on pidettävä toimintakuntoisena. Siksi yritämme aina auttaa heti tai mahdollisimman pian. Tästä asiakkaamme meitä myös kiittelevät.

SCT Service Oy:lle alan osaamisvaatimukset täyttävän pohjakoulutuksen puute työnhakijoilla on pahimpia laajenemisen esteitä tällä hetkellä. Asennus- ja korjaustyössä vaaditaan nykyaikaista koneenasennus- ja hydrauliikka-alan tietotaitoa jo ammattikoulusta valmistuttua.

– Meillä on ollut onnea saada päteviä ja sitoutuneita työntekijöitä. Perusosaamisen ohella koneenrakennusalalla pitää olla halua oppia uutta koko ajan sekä intohimoa käsillä tekemiseen ja fyysistä kuntoa koneiden päällä kiipeilemiseen, mikä ei digimaailmassa eläville nykynuorille ole enää itsestään selvää, Lahtonen pohtii.

Ville Lahtonen pitää kovaa kuntoaan yllä harrastuksillaan, joihin kuuluvat kuntosaliharjoittelu ja motocross. Nuorempana hän ajoi motocrossia SM-tasolla.

Työn laadusta ja osaamisesta pidetään kiinni

SCT Servicen asiakaskunta koostuu pääosin kuorma-auto- ja kuljetusyrityksistä, sähkö- ja kunnallistekniikan laitoksista sekä maanrakennus- ja maatalousalan toimijoista, joille ajoneuvot käytännössä räätälöidään ja valmistetaan alusta loppuun saakka.

– Kun asiakkaan kuorma-auto maksaa noin 170 000 euroa ja siihen rakennetaan nostimet ja muut laitteet, niin pelkkien lisävarustelujen osuus voi olla jopa 300 000 euroa ajoneuvon hinnan päälle. Siksi osaamisen ja työn laadun pitää olla kunnossa.

Ville Lahtonen näkee SCT Servicen tulevaisuuden hyvin valoisana, sillä asiakkaiden tarpeet eivät katoa. Monipuolinen osaaminen ja palvelut, työn laatu sekä asiakaslähtöisyys ovat yrityksen valtteja jatkossakin.

SCT Service Oy | Liekakatu 4 A, 20380 Turku | Puhelin 0400 381 673