Sisustusliike Turku
Kauniisti paketoidut lahjat ovat tavaramerkkini. Haluan tehdä kauniin paketin niin pienistä kuin suuremmista lahjaostoksista, sanoo sisustus- ja lahjatavaraliike Valoisa Oy:n Merja Mannonen.
Uutiset

Merja Mannonen on valittu Turun Yrittäjien vuoden 2022 yksinyrittäjäksi

Turun Yrittäjien hallitus on valinnut vuoden 2022 yksinyrittäjäksi Merja Mannosen, joka on sisustus- ja lahjatavaraliikkeen kauppias. Hän on toiminut 30 vuotta yrittäjänä sisustusalalla. Hänen yrityksensä nimi, Suomen Valoisa Oy muistuttaa siitä, että yritystoiminta alkoi valaisinmyymälästä. Nykyisin tuotevalikoimaan kuuluu sisustusesineitä ja -tekstiilejä sekä vaatteita ja asusteita.

Merja Mannonen työskenteli sisustusvalaisimia maahantuovassa yrityksessä ennen oman yrityksen perustamista. Suomen Valoisa Oy toimi aluksi sisustusvalaisimien tehtaanmyymälänä Orikedolla. Sisustustavarat tulivat osaksi tuotevalikoimaa, kun Merja alkoi valmistaa Orikedolla toimiville muille yrityksille persoonallisia ja kauniisti paketoituja liikelahjoja. Vuonna 1995 Merja hankki kivijalkamyymälätilan Puutarhakadulta, jossa liike toimii edelleen.

– Kauniisti paketoidut lahjat ovat tavaramerkkini. Haluan tehdä kauniin paketin niin pienistä kuin suuremmista lahjaostoksista. Myymälässäni on runsas valikoima sisustusesineitä ja -tekstiilejä sekä jonkin verran myös vaatteita ja asusteita. Minulle on tärkeää, että kauppaan on helppo tulla. Tänne voi poiketa vaikka kävelylenkillä. Haluan kohdata asiakkaat ihmisinä, ja uskon, että sen vuoksi asiakkaat palaavat tänne vuodesta toiseen, kertoo kauppias Merja Mannonen.

Sisustusliike Turku
Nykyisin suosituimpia myyntiartikkeleita ovat yhdenkoon ihmehousut, ranskalainen pyykkietikka sekä vanhat puiset tiilimuotit, joita käytetään säilytysastioina.

Liike ja tuotevalikoima on laajentunut

Vuosina 2003-2016 Merja Mannonen piti Puutarhakadun liikettä auki loka-huhtikuussa ja toimi Maisaaren palveluntuottajana kesäkausina. Luovuttuaan Maisaaren emännöinnistä Merja laajensi muutamalla neliöllä liiketilaa ja avasi toisen näyteikkunan kadulle. Silloin sisustusliikkeen valikoima täydentyi myös kolmella rekillisellä vaatteita. Nykyisin suosituimpia myyntiartikkeleita ovat yhdenkoon ihmehousut, ranskalainen pyykkietikka sekä vanhat puiset tiilimuotit, joita käytetään säilytysastioina.

– Näistä kuudesta vuodesta, jotka Valoisa on taas ollut ympärivuotisesti auki, kolme viimeistä vuotta on eletty poikkeusaikoja. Minä kuulun niihin onnekkaisiin, joille korona ei ollut katastrofi. Pidin liikkeen kaksi kuukautta kiinni keväällä 2020. Edelleen tavaroiden saatavuudessa ja toimituksessa on ajoittain ongelmia. Näitä suurempi ongelma minulle tuli tänä syksynä siitä, että huijareiden toimesta Facebook-sivuni kaapattiin ja sen seurauksena ne suljettiin. Facebook on pienelle yritykselle välttämätön mainos- ja vuorovaikutuskanava, toteaa Merja Mannonen.