Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli toukokuun lopussa 19 200 työtöntä työnhakijaa. Toukokuun aikana työttömien määrä laskee normaalitilanteessa jonkin verran huhtikuuhun verrattuna, kuten kävi tälläkin kertaa.
Uutiset

Lomautettujen määrän supistuminen toukokuussa alensi kokonaistyöttömyyden määrää Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli toukokuun lopussa 19 200 työtöntä työnhakijaa. Toukokuun aikana työttömien määrä laskee normaalitilanteessa jonkin verran huhtikuuhun verrattuna, kuten kävi tälläkin kertaa. Työttömien määrä laski 300 hengellä edelliseen kuukauteen verrattuna. Vuotta aiemmasta on työttömien määrä laskenut 400 henkilöllä (2 %), kun koko maan työttömyysaste on noussut samassa ajassa 2 %:lla. Varsinais-Suomessa lomautettujen määrä nousi 100 henkilöllä (7 %) verrattuna vuodentakaiseen.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli toukokuun lopussa Varsinais-Suomessa 8,3 % eli 0,2 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömien osuus työvoimasta oli selvästi pienempi kuin koko maassa (9,0 %) keskimäärin.

Toukokuussa työttömiä oli muissa Varsinais-Suomen seutukunnissa vuotta aiempaa vähemmän paitsi Vakka-Suomessa. Vakka-Suomen kohdalla on hyvä huomata, että työttömien määrä tulee lähikuukausina nousemaan vielä roimasti autotehtaan irtisanomisten ja lomautusten takia.

Varsinais-Suomen työttömyysaste oli korkein Turun seudulla (8,8 %) sekä Turussa (11,4 %). Pienin työttömyysaste oli Turunmaan saaristossa (5,3 %) sekä kunnista Sauvossa (3,2 %).

Toukokuun viimeisenä päivänä oli avoimia työpaikkoja tarjolla alueen työ- ja elinkeinotoimistossa 5 600 kappaletta eli vähemmän (-42 %) kuin vuosi sitten. Kolmen viime kuukauden aikana uusia työpaikkoja on avautunut 23 900 kpl eli 28 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Kaikkiaan työpaikkoja oli avoinna toukokuun aikana 13 500 kappaletta, joista 7 300 oli uusia, toukokuun aikana avautuneita työpaikkoja. Näin uusia työpaikkoja tuli toukokuussa tarjolle 29 % vähemmän kuin vuotta aiemmin. Edelleen ollaan työpaikkamäärissä kuitenkin verrattain hyvällä tasolla.

Kesäkuussa työttömien työnhakijoiden määrä nousee normaalivuosina selkeästi toukokuuhun verrattuna.