Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter. (kuva: Inkeri Sundberg).
Uutiset

Lähes puolella kansanedustajista yrittäjätausta Varsinais-Suomessa

Eri puolueista yhteensä kahdeksan yrittäjää valittiin sunnuntain eduskuntavaaleihin Varsinais-Suomesta. Yrittäjiä nousee eduskuntaan kolmesta eri puolueesta: kokoomuksesta, perussuomalaisista ja vihreistä.

Varsinais-Suomesta valituista 17 kansanedustajasta kahdeksalla, eli 47 prosentilla, on yrittäjätausta.

Varsinais-Suomessa suurimmaksi puolueeksi nousseen kokoomuksen listoilla yrittäjäehdokkaita oli seitsemän – heistä eduskuntaan valittiin Ville Valkonen ja uutena eduskuntaan nousevat yrittäjät Pauli Aalto-Setälä ja Milla Lahdenperä.

– Onnittelen lämpimästi kaikkia eduskuntaan valittavia varsinaissuomalaisia kansanedustajia. On tietenkin erittäin hienoa, että yrittäjyyden ymmärtäjiä valittiin eduskuntaan Varsinais-Suomessa. Tämä on ollut tavoitteemme, Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter sanoo.

Kokoomusten ja perussuomalaisten menestys osoittaa Munterin mukaan sen, että suomalaiset toivovat talouspolitiikan linjaan muutosta.

– Suomi tarvitsee kasvua ja sitä syntyy vain yksityisissä yrityksissä. Vaaleissa kärkeen nousseet puolueet ovat tätä ohjelmissaan ja kampanjoissaan korostaneet, Munter toteaa.

Vaalitulos edellyttää hänen mukaansa, että alkaneella vaalikaudella toteutetaan uudistuksia, jotka vahvistavat kasvua ja työllisyyttä sekä tasapainottavat julkista taloutta.

– Yrittäjät todella aktivoituivat kampanjoimaan näissä vaaleissa. Tämä näkyi muun muassa siinä, että Varsinais-Suomen Yrittäjien paikallisyhdistykset järjestivät ennätysmäärän vaalipaneeleita ja -tilaisuuksia ja yrittäjyyden ja talouden merkitys korostui vaalikeskusteluissa, Munter sanoo.

Varsinais-Suomessa oli ehdolla eduskuntaan ennätysmäärä yrittäjätaustaisia ehdokkaita: yhteensä 50. Määrä nousi jälleen edellisistä vaaleista. Eniten yrittäjäehdokkaita eduskuntavaaleissa Varsinais-Suomessa oli Liike Nyt -puolueen listalla.

Eduskuntavaaleissa Varsinais-Suomesta läpimenneet yrittäjätaustaiset kansanedustajat:

Ville Tavio, ps
Pauli Aalto-Setälä, kok
Vilhelm Junnila, ps
Sofia Virta, vihr
Ritva Elomaa, ps
Ville Valkonen, kok
Mikko Lundén, ps
Milla Lahdenperä, kok

Varalla:

Mauri Kontu, kesk