Viime vuoden voittaja Järki Särki palkitaan Vastuullisuuspaneelin toimesta. Kuvassa vasemmalta oikealle Ari Seppälä, Marja Komppa, Antti Majava ja Perttu Pölönen.
Uutiset

Kulutuskäyttäytymisen muutosvauhti kiihtyy – kuluttaja vaatii yhä useammin vastuullisesti tuotetun tuotteen

– Kuluttajat ovat selkeästi entistä äänekkäämpiä ja tietoisempia kulutusvalinnoissaan ja muutokset kuluttajakäyttäytymisessä voivat tulevaisuudessa tapahtua nopeastikin, sanoo Suomen vastuullisin tuote -kilpailua järjestävän Infinen toimitusjohtaja Tiina Saukko.

Kulutusvalintojen rooli korostuu jatkuvasti. Kuluttajien toiminta luo painetta yrityksille, joiden on tutustuttava tuotteidensa vastuullisuuteen yhä tarkemmin. Nyt toista kertaa järjestettävään kilpailuun onkin ilmoittautumassa selvästi yrityksiä, jotka näkevät tuotevastuun tärkeänä menestystekijänä. Yritykset ovat pitäneet arvokkaana osallistumiseen sisällytettyä tuotetason vastuullisuusarviointia.

Vuoden 2022 Suomen vastuullisin tuote -kilpailun voitti Järki Särki Oy, joka nosti syrjityn särjen salonkikelpoiseksi resepteillään ja brändäyksellään. – Meille oli aivan mahtava juttu että Järki Särki valittiin viime vuoden kilpailun voittajaksi. Tuntuu hyvältä saada asiantuntijoilta vahvistus siitä, että kaikki vastuullisuustyö on ollut tärkeää ja merkityksellistä. Kilpailun ja voiton tuoma näkyvyys on osoittautunut myös todella arvokkaaksi, sanoo toimitusjohtaja Marja Komppa.

– Saimme kilpailusta arvokasta näkyvyyttä, joka lopulta huipentui finaalipaikkaan sekä yleisöäänestyksen voittoon. Tuotteemme pääsivät esille ajankohtaisessa ja erittäin positiivisessa asiayhteydessä. Menestystä seurannut palkintonäkyvyys oli yrityksemme mittakaavassa erittäin merkittävä. Projekti oli kaikkinensa mielenkiintoinen ja opettavainen. Järjestävän tahon aktiivinen tiedottaminen ja tukeminen tekivät siitä selkeän ja vaivattoman, korostaa toimitusjohtaja Santtu Sainio, Santun Seitan Oy:stä. 

Pure Waste Oy:n toimitusjohtajan Hannes Bengsin mielestä Suomen vastuullisin tuote -kilpailu tarjoaa arvokkaan alustan tuoda esiin vastuullisia ratkaisuja ja inspiroi toimijoita tekemään ympäristömyönteisiä valintoja. – Tämä kilpailu on askel kohti kestävämpää tulevaisuutta, ja olemme ylpeitä saadessamme olla osa tätä myös tänä vuonna, sanoo Hannes Bengs.

Nyt meneillään olevan kilpailun tulokset julkistetaan 2.11.2023. Vastuullisuuspaneelin valitsemien voittajien lisäksi kilpailussa järjestetään yleisöäänestys, jonka voittaja palkitaan erikseen. Äänestys on käynnissä 15.8.-31.10.2023 osoitteessa
https://www.ostavastuullisesti.fi/.

Yritykset voivat hakea mukaan kilpailuun 15.9.2023 asti osoitteessa
https://www.ostavastuullisesti.fi/yrityksille/. Tuotteet kilpailevat tänä vuonna kolmessa kategoriassa, Ruoka ja juoma, Pukeutuminen ja hyvinvointi sekä Koti ja vapaa-aika. Kilpailun järjestää suomalainen vastuullisuusteknologia-startup Infine