The Tall Ships Races Turku on Suomen suurin yleisötapahtuma, jonka odotetaan tuovan kaupunkiin yli puoli miljoonaa kävijää.
Uutiset

Kesän suurtapahtuma The Tall Ships Races Turussa lähestyy – tapahtuman kattojärjestö Sail Training International tarkastusvierailulla Turussa

Turku on valmis isännöimään The Tall Ships Races -purjelaivatapahtumaa jo kuudennen kerran. Heinäkuussa torstaista sunnuntaihin 18.–21.7. järjestettävä The Tall Ships Races Turku on Suomen suurin yleisötapahtuma, jonka odotetaan tuovan kaupunkiin yli puoli miljoonaa kävijää.

Tapahtuman kattojärjestö Sail Training International (STI) saapui keskiviikkona 24.4. Turkuun viimeiselle valmistelu- ja tarkastuskäynnilleen ennen heinäkuun suurtapahtumaa. Vierailulla käytiin läpi purjealusten toimintoihin liittyvät asiat sekä kapteenien ja miehistöjen ohjelmat. Tarkastuskäynnillä käsiteltiin myös tapahtuman liikennejärjestelyt, turvallisuusasiat sekä markkinointi.

STI totesi käynnillään kaupungin tapahtumavalmistelujen etenevän erinomaisesti.

– Turun kaupungin pitkä kokemus The Tall Ships Races -tapahtumien järjestäjänä näkyy tänäkin vuonna. Tapahtumavalmistelut ovat loistavalla mallilla ja Turkuun on rakentumassa jälleen upea kokonaisuus, iloitsee STI:n kilpailujohtaja Magda Makowska.

Turun kaupunki on valmistautunut suurtapahtumaan keväästä 2023 saakka. Ilmoittautuneiden alusten määrä on jo yli 60. Ilmoittautumisaikaa aluksilla on toukokuun loppuun asti. Jo nyt tiedetään, että Aurajoessa tullaan kesällä näkemään turkulaisyleisölle tuttuja suuria purjelaivoja aina Etelä-Amerikasta asti.

Vastuullisuus keskeisessä roolissa

Suomen suurimman yleisötapahtuman avulla Turun kaupunki ja tapahtuman yhteistyökumppanit haluavat lisätä tietoisuutta Saaristomeren tilasta ja sen suojelusta.

– Maailman kaunein Saaristomeri on osa maailman saastuneinta Itämerta. Haluamme säilyttää meren tulevienkin sukupolvien ilona, ja tavoitetta edistetään tapahtuman yhteydessä monin eri tavoin, sanoo Tall Ships Races Turku -tapahtuman projektipäällikkö Kimmo Hyyppä.

Aurajoen siivoustoimenpiteitä tehostetaan koko tapahtumaviikon ajaksi yhteistyössä Pidä Saaristo Siistinä ry:n kanssa. Osa tapahtuman yrityspakettien myyntituotoista lahjoitetaan Saaristomeren suojelua edistävään hyväntekeväisyyteen ja Pidä Saaristo Siistinä ry:n roskienkeruuvene Roska-Roope siivoaa Aurajokea tapahtumapäivien ajan.

Vastuullisuus korostuu myös TSR:n yhteydessä tehtävässä nuorisotyössä. Nuorten yhdenvertaisen koulutuksen ja yhteistyön edistäminen on aina ollut yksi The Tall Ships Races -tapahtumien tavoitteista. Turun kaupunki tarjoaakin 50:lle 15–25-vuotiaalle mahdollisuuden osallistua tapahtuman purjehdusosuuksille ja kattaa myös osallistujien purjehdukseen liittyvät kustannukset.

Tapahtuman yleisöohjelma on valmis

Turun Tall Ships Races -tapahtuman mittava yleisöohjelma on myös valmistunut. Tapahtumapäivät torstaista sunnuntaihin ovat täynnä musiikkia, taidetta ja muuta oheisohjelmaa kaikenikäisten kävijöiden iloksi.

Tapahtumaviikon kruunaa sunnuntaina 20.7. näyttävä purjeiden paraati Parade of Sails, jonka myötä alukset jatkavat matkaansa kohti Maarianhaminaa.

Turun Tall Ships Races -tapahtuman jatkeena alukset siirtyvät kohti Maarianhaminaa niin kutsutulla Cruise in Company -osuudella. Kilpailemisen sijaan alukset vierailevat tällä osuudella eri satamissa matkan varrella. Cruise in Company vie alukset Turusta Nauvon, Houtskarin, Lappon ja Föglön kauniiden maisemien kautta Maarianhaminaan. Tätä osuutta koordinoi Suomen Purjelaivasäätiön Cruise in Company -koordinaattori Stefan Abrahamsson.

– Olemme erittäin innoissamme saadessamme jälleen olla koordinoimassa tätä osaa tapahtumasta. Turun osuudelle on osallistumassa upeita aluksia, ja tiedossa on varmasti maailman hienoin Cruise in Company, Abrahamsson sanoo.Yleisöohjelma, tapahtumaan osallistuvien alusten tiedot sekä paljon muuta tietoa löytyy tapahtuman verkkosivuilta https://tallshipsturku.fi/.