Eduskuntavaalit
Kuvassa vasemmalta edustaja Sofia Virta, Poistoan toimitusjohtaja Vesa Virtanen, edustajat Eeva-Johanna Eloranta ja Vilhelm Junnila, Poistoan Niina Kesti, edustajat Ville Valkonen ja Esko Kiviranta, Varsinais-Suomen maakuntajohtaja Kari Häkämies ja edustajat Sandra Bergqvist, Ritva Elomaa ja Saara-Sofia Sirén. Kuva: Sander Vill.
Uutiset

Kansanedustajat V-S Yrittäjien vieraana Poistoa Oy:ssa: ”Tarvitaan lisää kasvua, jota syntyy suomalaisissa pk-yrityksissä”

Varsinais-Suomen Yrittäjät tapaa alueen kansanedustajia säännöllisesti. Maanantaina 21.11. edustajien kanssa vierailtiin Poistoa Oy:n tiloissa Turussa.

Poistoa valittiin lokakuussa vuoden varsinaissuomalaisesti yritykseksi. Yrittäjä Niina Kesti esitteli kansanedustajille yrityksen toimintaa. Yritys toimii ympäri maan ja tekee vaativia home- ja sisäilmasiivouksia.

Tapaamisessa keskusteluun nousi osaavan työvoimaan saanti, joka on eri selvitysten mukaan alueen yrityksissä iso haaste.

– Yleisellä tasolla siivousalalla on tosi kova pula työvoimasta. Poistoalla ei ole ollut vaikeuksia löytää työvoimaa, mutta työnhakuun liittyvä byrokratia on meille haaste. 60–70 prosenttia meille tulevista työhakemuksista liittyy siihen, että työtön työnhakija on pakotettu hakemaan neljää työpaikkaa kuukaudessa saadakseen etuudet. Tavoitteena ei useinkaan ole aidosti työllistyä. Systeemiä on muokattava, sillä tähän liittyvä byrokratia työllistää yrittäjää todella paljon. Pidän tätä ihan suurimpana ongelmana tällä hetkellä meidänkin yrityksessä, Niina Kesti toteaa.

Kansanedustajista maanantain tilaisuudessa paikalla olivat Sandra Bergqvist (r.), Eeva-Johanna Eloranta (sd.), Ritva Elomaa (ps.), Vilhelm Junnila (ps.), Esko Kiviranta (kesk.), Saara-Sofia Sirén (kok.), Ville Valkonen (kok.) ja Sofia Virta (vihr.). Tilaisuus järjestettiin yhdessä Varsinais-Suomen liiton kanssa.

Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter esitteli edustajille Yrittäjien eduskuntavaalieväitä. Eduskuntavaalit käydään huhtikuussa.

– Yrittäjät haluaa pitää esillä valtiontalouden tilaa – nykyisellä menolla emme voi jatkaa. Jotta julkinen talous saadaan tasapainoon, tarvitaan lisää kasvua, jota syntyy suomalaisissa pk-yrityksissä. Yritysten verotusta ei saa kiristää; veropolitiikkaan tarvitaan vakautta ja ennustettavuutta. Velkaantumisen taittamiseksi tarvitaan myös menoleikkauksia ja rohkeutta uudistaa rakenteita ja sosiaaliturvaa, Munter totesi.

Suomen Yrittäjät julkistaa vaalitavoitteitaan tiistaina 22.11. Varsinais-Suomen Yrittäjät on laatinut yhteisen hallitusohjelmatavoitteiston yhdessä Varsinais-Suomen liiton ja Turun Kauppakamarin kanssa. Tavoitteissa korostuvat nopeat yhteydet, Saaristomeri sekä kasvu ja osaava työvoima.

Lue lisää: Halu parantaa maailmaa teki Niina Kestistä palkitun yrittäjän >> https://www.yrittajat.fi/uutiset/halu-parantaa-maailmaa-teki-niina-kestista-palkitun-yrit