Perjantaina julkaistu Petteri Orpon hallituksen ohjelma sisältää Varsinais-Suomen Yrittäjien mielestä kiitettävästi kirjauksia, joilla edistetään yrittäjyyttä ja parannetaan maakunnan elinvoimaa.
Uutiset

”Kaikkien aikojen yritysmyönteisin” – maakunnan yrittäjät kiittävät hallitusohjelmaa

Perjantaina julkaistu Petteri Orpon hallituksen ohjelma sisältää Varsinais-Suomen Yrittäjien mielestä kiitettävästi kirjauksia, joilla edistetään yrittäjyyttä ja parannetaan maakunnan elinvoimaa.

– Iloitsemme siitä, että yrittäjäjärjestön pitkäaikainen tavoite paikallisen sopimisen laajentamisesta kaikkiin yrityksiin on kirjattu hallitusohjelmaan. Tämä edistää yrittäjyyttä ja työllisyyttä, samoin kuin esimerkiksi nykyistä kannustavampi työttömyysturva, Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter sanoo.

Orpon hallitus laajentaa paikallisen sopimisen edellytyksiä poistamalla työlainsäädännöstä järjestäytymättömiä, yleissitovaa työehtosopimusta noudattavia yrityksiä koskevat paikallisen sopimisen kiellot. Hallituksen esitykset paikallisen sopimisen lisäämiseksi valmistellaan niin, että ne annetaan eduskunnalle kevätistuntokaudella vuonna 2024.

Hanna Munter kiittelee myös normien purkamiseen liittyviä kirjauksia.

– Hallitus sitoutuu Yrittäjien tavoitteiden mukaisesti purkamaan yrittäjyyttä haittaavaa byrokratiaa, Munter katsoo.

Lisäksi perjantaina julkaistusta hallitusohjelmasta löytyy muun muassa Varsinais-Suomen Yrittäjien pitkään ajama yrityslähestymiskielto, jossa yrityksellä on mahdollisuus hakea henkilölle lähestymiskieltoa.

– Esimerkiksi kauppiaiden kannalta tilanne on ollut sarjanäpistelijöiden osalta pitkään kestämätön, Munter sanoo.

Hallitus lupaa myös edistää luonto- ja saaristomatkailua sekä panostaa Saaristomeren suojeluun.

Orpon hallitus on kirjannut ohjelmaansa, että se toteuttaa Turun tunnin juna -hankkeen, joka käsittää Espoo–Salo-oikoradan rakentamisen ja Salo–Kupittaa-yhteysvälin parantamisen. Rakentaminen käynnistyy Espoo–Lohja ja Salo–Kupittaa-yhteysväleillä.

– On hienoa, että Turun tunnin juna nytkähtää eteenpäin ja epätietoisuus hankkeen ympärillä vaihtuu investointipäätöksiksi. Kun hanketta viedään eteenpäin, on prosessissa pidettävä huoli, että alueen yrittäjiä ja maanomistajia edelleen kuullaan. Hanke on tulevaisuusinvestointi ja tuottaa aikanaan hyvinvointia ja elinvoimaa koko Varsinais-Suomelle, Varsinais-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Hakkarainen sanoo.

Varsinais-Suomen Yrittäjät katsoo, että Tunnin juna parantaa merkittävällä tavalla myös maakunnan nykyisellään heikkoa kokonaissaavutettavuutta. Tuoreesta Yrittäjien Elinvoimabarometrista selviää, että yrittäjien mielestä Varsinais-Suomi on junayhteyksien ja myös lentoaseman osalta paremmin menestyneitä maakuntia jäljessä.

– Näyttää siltä, että uuden hallituksen ohjelma on kaikkien aikojen yritysmyönteisin. On syytä esittää kiitos varsinaissuomalaiselle pääministeri Petteri Orpolle, Hanna Munter toteaa.