Ilkka Olkkonen (vas) ja Pasi Jakonen. Kuva: Vesa-Matti Väärä
Uutiset

Kaarinalainen Casaneera osaksi re:mount-konsernia

Rakennusliike Casaneera siirtyy yrityskaupan myötä osaksi korjausrakentamisen palveluita tarjoavaa re:mount-konsernia. Yhtiö jatkaa kaupan jälkeen tutulla brändillään vahvana Turun seudun korjausrakentajana.

Myyjät Ilkka Olkkonen ja Juhani Ropponen perheineen kertovat, että hyvin vähän muuttuu Casaneeran toimintamallissa kaupan jälkeen. Näkyvin muutos on se, että Ilkka Olkkonen siirtää toimitusjohtajan tehtävät talossa pitkään toimineelle työpäällikkö Pasi Jakoselle.

– Jatkamme hyväksi havaitulla reseptillä eli tarjoamme luotettavaa ja täsmällistä rakennuspalvelua kiinteistönomistajille ja muille ammattilaisille. Liiketoiminnan johtaminen ja asiakassuhteet hoidetaan tuttuun tapaan Kaarinasta, uudeksi toimitusjohtajaksi nimitetty Pasi Jakonen vahvistaa.

Konsernin kautta Jakonen odottaa Casaneeran saavan tukea etenkin strategiseen suunnitteluun ja hankintoihin.

– Hankinnoissa meillä on varmasti suurimmat mahdollisuudet synergiaetuihin, hän sanoo. – Lisäksi saman sateenvarjon alla verkostoitumismahdollisuudet kasvavat.

Omistusjärjestelyllä ei ole vaikutusta henkilöstön asemaan tai asiakassopimuksiin.

– Koko henkilöstö jatkaa vanhoina työntekijöinä, Jakonen kertoo.

Ilkka Olkkonen neuvonantajaksi

Vuodesta 2006 yrityksen johdossa toiminut Ilkka Olkkonen siirtyy neuvonantajan rooliin ja jää eläkkeelle toukokuun lopussa. Hän on tyytyväinen yrityskaupan tuomiin mahdollisuuksiin.

– Minusta on hienoa, että Pasi jatkaa työtäni toimitusjohtajana. Hän tuntee niin asiakkaat kuin Turun seudun markkinat. Johdon tehtäviin hän on perehtynyt varatoimitusjohtajana parin vuoden ajan, Ilkka Olkkonen kertoo.

– Pidämme re:mountin ajattelusta, joka korostaa paikallisuutta. Casaneera haluaa olla jatkossakin vahva ja vakuuttava korjausrakentaja Turun talousalueella, ja tämä kokonaisuus auttaa siinä, Olkkonen pohtii.