Josefiina Koti on yksityisessä omistuksessa oleva, muistisairaille tarkoitettu hoitokoti.
Hyvät yritykset, kaupallinen yhteistyö

Josefiina Koti Oy täyttää 25 vuotta: Tehostettua palveluasumista viihtyisissä tiloissa

Turun Hirvensalossa sijaitseva Josefiina Koti on yksityisessä omistuksessa oleva, muistisairaille tarkoitettu hoitokoti. 26-paikkaisen hoitokodin toiminnan lähtökohtana on panostaa turvalliseen, kauniiseen ja yksilölliseen asumiseen.

Joulukuussa 25 vuotta täyttävän Josefiina Kodin perusti nykyisen omistajan, Nina Nyqvistin äiti vuonna 1996. Hän koki tärkeänä vanhenevan ihmisen ja yksilöllisen elämän arvostamista loppuun saakka. Nina Nyqvist jatkaa tätä tärkeää työtä.

Josefiina Koti on kaunis ja jokainen huone on mukavasti erilainen ja eri kokoinen, yhteisissä tiloissa ruokaillaan ja vietetään aikaa.  Palveluasumiseen kuuluvat hoito-, ateria- ja asumispalvelut sekä erikseen sovittavat lisäpalvelut. 

Nyqvist kertoo, että Josefiina Kodissa arvostetaan mm. liikkumista ja ulkoilua, ja taloon onkin palkattu oma liikunta- ja ulkoiluavustaja. Tiloista löytyy pieni kuntoiluhuone sekä aidattu metsäpuutarha, jossa kesäisin tepastelevat kesäkanat. Hoitokodissa järjestetään asukkaille myös maksuttomia palveluita, kuten konsertteja ja eläinavusteista toimintaa.

Talon toiminnassa on aina pidetty tärkeänä maistuvaa ruokaa. Tällä hetkellä omassa keittiössä ruuat valmistaa taloon palkattu keittiömestari, joka on Rotisseur-tason kokki.

–Esteettiset arkigourmet-annokset ovat talossa nykypäivää, kertoo Nyqvist.

Myös ympäristöasiat ovat tärkeitä yritykselle: jätehuolto on hiilineutraali ja tällä hetkellä kiinteistöön ollaan asentamassa aurinkovoimalaa.

Josefiina Kotiin voi tulla asukkaaksi joko maksamalla itse palvelusta tai kunnan maksusitoumuksella tai palvelusetelillä.

Josefiina Koti Oy

Seiskarinkatu 4
20900 Turku

josefiinakoti.fi

instagram.com/josefiinakoti

Palveluvastaava, paikkakyselyt:
Helena Pietilä
 044 573 3110
 helena.pietila@josefiinakoti.fi