Työsuhdematkalippu tulee yleensä edullisemmaksi kuin autoetu tai autopaikka.
Hyvät yritykset, kaupallinen yhteistyö

Fölin työmatkakortti on ilmastoteko

Työsuhdematkalipun tarjoaminen vahvistaa positiivista työnantajamielikuvaa, sillä se on rahanarvoinen etu työntekijälle ja ympäristöystävällisyytensä ansiosta todellinen ilmastoteko. Fölin työmatkakortin tarjoaminen työntekijöille on edullista; kulut voi vähentää verotuksessa ja kuluista ei peritä myöskään palkan sivukuluja.  

Työsuhdematkalippu on eräänlainen
palkankorotus – ilman sivukuluja

Työmatkakortti on henkilökohtainen etu, joka ladataan Föli-kortille. Etu toimii samalla periaatteella kuin vaikkapa lounas- tai liikuntaedut, mutta siihen ei liity aloitus- tai käyttömaksuja. Työmatkakortti käy maksuvälineenä kaikessa Föli-liikenteessä eli busseissa ja vesibusseissa, eikä sen käyttöä ole sidottu vain työpaikan ja kodin välisiin matkoihin vaan matkakorttia voi käyttää myös vapaa-ajalla. Työntekijät voivat ladata matkakorttiaan sähköisesti Fölikaupassa.

Työnantajalle Föli-työmatkakortti on oiva tapa tukea työntekijöiden sujuvaa ja ympäristöystävällistä matkustamista. Yhä useammat työntekijät arvostavat vastuullista yritystä, joka haluaa tehdä oman osuutensa ilmaston hyväksi kannustamalla työntekijöitään julkisen liikenteen käyttöön. Etu on työntekijälle verovapaa luontoisetu 3400 euroon saakka, kun työnantaja tarjoaa edun palkan päälle.

Työmatkakortti on työnantajalle edullisemmin toteutettavissa oleva palkankorotus, sillä siitä ei aiheudu työnantajalle eikä työntekijälle sivukuluja. Koska Föli-työmatkakortti on luontoisetu, sitä ei ole pakko tarjota samoilla ehdoilla kaikille työntekijöille; esimerkiksi parkkipaikan omaavat työntekijät voidaan jättää edun ulkopuolelle. Työsuhdematkalippu tulee yleensä edullisemmaksi kuin autoetu tai autopaikka. Esimerkiksi Fölin 30 päivän kausikortti maksaa 55 euroa. Edullisimmillaan kausikortin saa ladattaessa 365 päivää, hinta on tällöin 535 euroa. Työnantaja voi maksaa työntekijän matkakortin lataukset joko osittain tai kokonaan.

Saat Föli-työmatkakortit käyttöön yrityksellenne ottamalla yhteyttä meihin sähköpostitse joukkoliikenne@turku.fi

Työmatkakortti käy maksuvälineenä kaikessa Föli-liikenteessä.

Fölin kilometreistä jo kolmasosa ajetaan sähköllä

Fölin liikenteestä noin 4,6 miljoonaa kilometriä ajetaan vuosittain dieselbussin sijaan sähköbussilla. Se on noin kolmasosa ajetuista kilometreistä. CO2-päästöjä säästyy vuosittain 5800 tonnia. Sähköbussiliikenne on paitsi päästötöntä ja käyttökustannuksiltaan edullista, myös huomattavan hiljaista, joten matkustaminen on entistäkin mukavampaa.

Ensimmäiset kuusi sähköbussia aloitti liikennöinnin vuonna 2016. Iso harppaus kohti sähköistä liikennettä otettiin kesällä 2021, kun Fölissä aloitti 55 uutta sähköbussia. Tänä vuonna liikenteeseen saadaan lisää sähköbusseja. EU-säädökset ja Turun kaupungin hiilineutraalisuustavoitteet ohjaavat joukkoliikennettä kohti sähköistä kalustoa.