Eurooppa-foorumissa elokuussa puhuttaa Suomen ja Euroopan turvallinen tulevaisuus
Uutiset

Eurooppa-foorumissa elokuussa puhuttaa Suomen ja Euroopan turvallinen tulevaisuus

Turvallisuus nousee tämän vuoden Eurooppa-foorumin keskeiseksi teemaksi, kun vaikuttajat sekä politiikan, talouden ja tutkimuksen huiput kokoontuvat keskustelemaan Suomen ja Euroopan ajankohtaisista haasteista 28.–30.8.2024 Turussa. Eurooppa-foorumin avaa pääministeri Petteri Orpo.

Kolmipäiväinen tapahtuma tarjoaa kattavan katsauksen turvallisuusteemaan geopoliittisen, kestävän ja taloudellisen turvallisuuden näkökulmista.

– Olemme palanneet Euroopan yhdentymisen perusteisiin: rauhan edistämiseen ja arvojemme puolustamiseen. Tähän ajatukseen sopii hyvin myös tämän vuoden teema turvallisen tulevaisuuden varmistamisesta, sanoo pääministeri Petteri Orpo.

– Turun Eurooppa-foorumi on tärkein suomalaisen EU-keskustelun areena. Kansalaiskeskustelun vahvistaminen EU-asioista on tärkeää erityisesti näinä aikoina, kun Euroopan turvallisuustilanne on kiristynyt ja meillä on edessämme vihreän ja digitaalisen siirtymän kaltaiset jättiurakat, painottaa Turun pormestari Minna Arve.

Geopoliittinen turvallisuus nousee esiin muun muassa EU:n ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa, NATO-EU-yhteistyötä, Suomen roolia EU:ssa ja NATOssa sekä EU:n laajentumista ja Ukrainan sotaa käsittelevissä tilaisuuksissa. Kestävyyden ja turvallisuuden osa-alueella keskitytään vihreään siirtymään ja ilmastopolitiikkaan, ympäristö- ja luontokysymyksiin, sosiaaliseen Eurooppaan sekä tiede- ja kulttuuripolitiikkaan. Taloudellisen turvallisuuden suhteen käsitellään huoltovarmuutta, strategista autonomiaa sekä EU:n ja Suomen talouspolitiikkaa ja teollisuuspolitiikkaa.

– Eurooppa-foorumi kokoaa tänä vuonna päättäjät, EU-asiantuntijat, kansainväliset vieraat ja kansalaiset tärkeän kysymyksen äärelle – miten varmistetaan Euroopan turvallinen tulevaisuus? Tulevat EU-vaalit ja uuden komission aloittaminen avaavat mahdollisuuden pohtia EU:n suuntaa laajasti eri näkökulmista, sanoo Eurooppa Foorumi Turussa ry:n puheenjohtaja Matti Niemi.

Eurooppa-foorumin ohjelma täydentyy verkkosivuille jatkuvasti kevään ja kesän aikana: www.europeforum.fi

Osallistu paikan päällä tai verkossa

Tapahtumassa on tänäkin vuonna mukana keskustelemassa päivän polttavista aiheista suuri joukko ministereitä, tuoreita europarlamentaarikkoja sekä tieteen, talouden ja politiikan huippuasiantuntijoita. Eurooppa-foorumin ohjelmassa on myös nuorille monia tilaisuuksia osallistua keskusteluun. Tapahtumapaikkana toimii tänä vuonna Turun Kaupunginteatteri. Koko kolmipäiväiseen tapahtumaan voi osallistua myös livenä verkossa.  

Eurooppa-foorumi vastaa jälleen ajankohtaiseen Eurooppa-keskustelun tarpeeseen ja kutsuu jo seitsemättä kertaa keskusteluun suomalaiset ja kansainväliset huippunimet politiikasta, elinkeinoelämästä, tutkimuksesta ja kansalaisyhteiskunnasta.

Eurooppa-foorumi on tilaisuus kohdata ja vaihtaa Eurooppa-ajatuksia – tule sinäkin mukaan!