Vuoden 2025 Leipäkauppa
Uutiset

Vuoden 2025 Leipäkauppa -kilpailun alueelliset ehdokkaat

Suomen Leipuriliitto ry:n järjestämä vuoden 2025 Leipäkauppa -kilpailu on käynnistynyt. Leipuriliiton alueyhdistykset ovat nyt valinneet oman ehdokkaansa Vuoden 2025 Leipäkaupaksi pienempien päivittäistavarakauppojen sarjassa.  Ehdokkaina ovat seuraavat kaupat:

K-Supermarket Eväskellari, Savonlinna
K-Supermarket Hämeenkatu, Tampere
K-Supermarket Karjaranta, Pori
K-Supermarket Lapua
K-Supermarket Lippulaiva, Espoo
K-Supermarket Masku
K-Supermarket Rokkala, Mikkeli
K-Supermarket Toppila, Oulu
S-market Pallo Lappeenranta
S-market Savela, Jyväskylä

Kilpailussa mukana oleville kaupoille luovutetaan ”Ehdolla Vuoden 2025 Leipäkaupaksi” -banderolli, jonka kaupat kiinnittävät leipäosastolleen. Vuoden Leipäkauppa-kilpailu järjestetään nyt jo kahdennenkymmenennen yhdeksännen (29.) kerran.

Vuoden Leipäkaupan valinnassa kiinnitetään huomiota leipäosaston valikoiman monipuolisuuteen ja tuoreuteen sekä paikallisten, alueellisten ja valtakunnallisten leipomotuotteiden saatavuuteen. On tärkeää, että tuotteet on valmistettu Suomessa. Lisäksi kiinnitetään huomiota sesonkien ja erityisruokavalioiden huomioimiseen leipäosastolla, leipäosaston yleisvaikutelmaan, siisteyteen ja järjestykseen, tuotteiden esillepanoon, osaston omaleimaisuuteen sekä henkilöstön asiantuntemukseen ja palvelualttiuteen.

Ehdokkaana olevia kauppoja on pyydetty lähettämään Suomen Leipuriliitolle perustelut ja video/kuvia leipäosastoon panostamisesta ja siinä onnistumisesta. Esiraati käy läpi perustelut ja valitsee niiden mukaisesti 3-5 finalistia. Suomen Leipuriliiton valitsijaraati vierailee finalistimyymälöissä alkuvuodesta 2025 ennalta ilmoittamattomana aikana ja valitsee niiden joukosta voittajan. Voittaja palkitaan Vuoden 2025 Leipäkauppa -tittelillä ensi helmikuussa.

Vuoden Leipäkauppa -tunnustuksella palkitaan sekä kauppa että sen leipäosaston henkilökunta suomalaisen leipäkulttuurin ja leivän arvostuksen hyväksi tehdystä työstä. Kilpailussa ovat joka toinen vuosi mukana hypermarketit ja tavaratalot, joka toinen vuosi pienemmät päivittäistavarakaupat. Vuoden 2024 Leipäkaupaksi valittiin K-Citymarket Rusko Oulu hypermarkettien ja tavaratalojen sarjassa.