Kuva: pixabay
Uutiset

Turku kerää asukkaiden ja yrittäjien näkemyksiä liikkumisesta ja logistiikasta – tutustu ohjelmiin ja kerro mielipiteesi

Turun kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 7.10.2024 lähettää kestävän kaupunkiliikkumisen ja -logistiikan suunnitelmat eteenpäin lausunnoille eri sidosryhmille ja asukkaille. Mittavilla liikenteeseen ja liikkumiseen liittyvillä suunnitelmilla on suuri vaikutus kaupungin liikenteen ja liikkumisen kehittämisessä, ja näin ollen asukkaiden ja yrittäjien näkemyksiä tarvitaan.

Asukkaat ja yritykset voivat kertoa mielipiteensä Kerro kantasi –palvelussa, jossa suunnitelmia voi kommentoida aikavälillä 11.10.-1.11.2024. Kun palautteet on saatu ja suunnitelmiin tehty mahdolliset täydennykset, asia tuodaan kaupunginhallituksen käsittelyyn joulukuussa 2024. Kestävän kaupunkiliikkumisen suunnitelmasta päättää kaupunginvaltuusto.

Näkemyksiä ja mielipiteitä voi antaa 1.11.2024 asti Kerro kantasi -palvelussa

Verkossa julkaistussa Kerro kantasi -kyselyssä esitetään erikseen asukkaille ja yrityksille suunnattuja kysymyksiä. Kyselyssä selvitetään yrittäjiltä ja asukkailta, saako ohjelmien tavoitteet ja toimenpiteet kannatusta sekä mahdollisia jatkokehityskohteita.

Lisäksi asukkailta ja yrityksiltä halutaan kuulla, tulisiko Turun selvittää kestävän kaupunkiliikkumisen suunnitelmassa esitettyjä uusia toimenpiteitä, joilla pyritään lisäämään kestävien kulkutapojen osuutta, jos nykyiset toimenpiteet eivät yksinään riitä. Uusiin mahdollisiin tulevaisuudessa selvitettäviin toimenpiteisiin kuuluvat muun muassa ruuhkamaksut ja tietullit.

Yrityksiltä halutaan erityisesti kuulla miten ohjelmat vaikuttavat Turun ja seudun kehitykseen muun muassa palveluiden, kaupunkikehityksen ja elinkeinoelämän osalta ja mitkä ovat tärkeimmät keinot edistää logistiikan kestävää kehittämistä Turun kaupunkiseudulla.

Kerro kantasi -kysely on auki 1.11.2024 asti: kerrokantasi.turku.fi/kaupunkiliikkuminen