Kuva: pixabay
Nimitykset

Restel Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu

Ravintolayhtiö Restel Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu Mikael Backmanin päätettyä jäädä pois yhtiön johdosta. Restel Oy:n hallitus on valinnut uudeksi toimitusjohtajaksi yhtiön hallituksen jäsen eMBA Sari Saaren. Saari aloittaa Restel-konsernin johdossa 1.1.2025. Tällä hetkellä Saari toimii Touhula päiväkodit Oy:n toimitusjohtajana.

Mikael Backman on toiminut Restelin toimitusjohtajana vuodesta 2014 ja hänen johdollaan yritys on saavuttanut merkittäviä virstanpylväitä, kuten Taco Bell -brändin Suomeen jalkauttamisen sekä Burger King -ketjun laajentumiseen 68 toimipaikan verkostoksi.

“Mikael on luotsannut Restelin menestyksellisesti läpi poikkeuksellisten aikojen. Viime vuodet ovat olleet vaikeita ravintola-alalle, johon koronapandemia, kustannusten nousu ja heikentynyt ostovoima ovat kaikki jättäneet jälkensä. Tästä huolimatta olemme Restelissä pystyneet investoimaan tulevaisuuteen ja kasvaneet sekä yritysostoin että orgaanisesti”, kertoo Restel Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja Tradeka-Yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja Perttu Puro.

“Mikaelin johdolla yhtiö ja sen henkilöstö ovat säilyttäneet työnilon ja tulevaisuudenuskon vaikeista ajoista huolimatta. Mikael tiimeineen on myös vienyt vahvasti eteenpäin Restelin ja koko toimialan vastuullisuustyöskentelyä. Restel Oy:n ja koko hallituksen puolesta haluan kiittää Mikaelia hyvin tehdystä työstä”, Puro sanoo.

“Kuluneiden kymmenen vuoden aikana olen antanut Restelille kaiken osaamiseni ja kokemukseni. Matka on ollut vaikea ja kuluttavakin, mutta olen viihtynyt Restelissä. Ja vaikka ilmassa on nyt haikeutta, niin päätös on oikea niin omalta kuin Restelinkin kannalta”, Mikael Backman kertoo.

Uusi toimitusjohtaja Sari Saari on ennen Touhulaa työskennellyt johtotehtävissä muun muassa Fazer Food Servicellä, Finavialla ja Silja Linellä. Saari on ollut Restel Oy:n hallituksen jäsen vuodesta 2020.

“Sarin myötä saamme Restelin johtoon asiakaslähtöisen ravintola-alan osaajan, ihmislähtöisen palveluliiketoiminnan johtajan sekä kokeneen liikkeenjohtajan. Hallitusjäsenyyden myötä Sari tuntee jo Restelin, ja hänen on helppo hypätä uuteen rooliin ja tuoda osaamisensa ja kokemuksensa Restelin johtamiseen”, sanoo Puro.

“Päätös lähteä Restelin matkaan oli loppujen lopuksi helppo. Koen Restelin ainutlaatuisena mahdollisuutena hyödyntää kaikkea sitä, mitä olen aiemmin työelämässä saanut oppia”, Saari kuvaa päätöksensä taustoja.

“Odotan innolla vuodenvaihdetta ja mahdollisuutta luotsata yhdessä taitavan johtoryhmän kanssa Restel seuraavaan vaiheeseen. Näen organisaatiossa valtavasti potentiaalia ja arvostan kovasti sitä työtä, jota Mikael on tehnyt”, Saari jatkaa. Restel Oy on suomalainen ravintola-alan konserni, joka työllistää lähes 200 ravintolassa vuosittain jopa 4 000 ravintola-alan ammattilaista. Restel on osa Osuuskunta Tradeka -konsernia ja sen omistajaohjauksesta vastaa Tradeka-Yhtiöt Oy.