Kai Sirén toimii jo kolmatta vuotta Avantin Kehitys ry:n puheenjohtajana. Päätyökseen hän edistää Pihlajalinnan Työterveyspalveluiden tarjontaa Avantin alueella.
Hyvät yritykset, kaupallinen yhteistyö

Avantin Kehitys vie yritysten ja yhteisöjen välistä yhteistyötä eteenpäin

Avantin Kehitys ry perustettiin viisi vuotta sitten ajatuksena kehittää ja ylläpitää yritysten ja yhteisöjen välistä toimintaa. Yhdistyksen päätehtävänä on toimia Avantin alueen yritysten ja yrittäjien yhteisenä kanavana, tehden tiivistä yhteistyötä Liedon kaupungin ja muiden julkisten instanssien ja järjestöjen kanssa. – Uskomme vakaasti, että oman vahvan yhdistyksen kautta voimme voimakkaammin vaikuttaa meille tärkeisiin alueen asioihin ja alueelliseen kehitykseen, sanoo yhdistyksen puheenjohtaja Kai Sirén. Lisäksi yhteisen yhdistyksen tavoitteissa on kiinnittää huomiota synergiaan yritysten välillä. Alihankintaketju kun voi muodostua ”naapureiden” kesken. Tällöin kaikki voittavat aikaa ja säästävät kuljetuskustannuksissa, näin myös luonto kiittää.

Yhdistyksen tavoitteena on toteuttaa yhtenäinen ja selkeä opastetaulukokonaisuus alueella kulkemisen helpottamiseksi.

Kaikkien alueen yritysten yhdistys

Tällä hetkellä jäsenyrityksiä on noin 100, mutta kaiken kaikkiaan alueella toimii reilut 350 yritystä. Sirén toivoo, että yrittäjät ja yritykset huomaisivat yhdistyksen tarjoaman voiman alueen kehittämiselle ja positiivisen yhteistyön mahdollisuudet. – Avantin Kehitys on kaikkien toimialojen ja kaiken kokoisten yritysten yhteisö, hän korostaa. Meillä on katse tulevaisuuteen ja näemme edessämme paljon mahdollisuuksia. Koska Avantin talousalue on voimakkaasti kasvava ja kehittyvä yrityskeskittymä, aluetta pidetään puoleensavetävänä ja edellytykset yritysten kasvulle ovat hyvät.

Avanti kiinnostaa yrityksiä ja työntekijöitä

Alueen yleisilme ja saavutettavuus ovat kehityksen keskiössä. – Olemme tehneet paljon töitä vetomaisuuden kasvattamiseksi. Yksi hyvä esimerkki on alueen yhtenäinen infokyltitys, jota yhdistyksemme toteuttaa. Olemme yhdessä Liedon kaupungin kanssa aloittaneet Avantin alueen opasteiden uusimistyön. Tavoitteena on toteuttaa yhtenäinen ja selkeä opastetaulukokonaisuus alueella kulkemisen helpottamiseksi.

Toinen tärkeä saavutus on ollut linja-autoreitin saaminen alueelle. Se helpottaa huomattavasti työmatkaliikennettä, Sirén kertoo tyytyväisenä.

Avantin Kehitys ry on alueen yhteinen oma yhdistys, jonka voima on sen jäsenyrityksissä. Sirén toivookin, että kaikki alueen yrittäjät ja yritykset liittyisivät yhdistyksen jäseniksi, jäsenyyden kustannukset kun ovat varsin maltilliset.