Kuva: Pixabay
Uutiset

Pormestari Minna Arve palkitsi Turun ja turkulaisten eteen työtä tehneitä tahoja uusin Turku-mitalein

Turun pormestari Minna Arve palkitsi Turun päivän iltajuhlassa 15.9. Roni Alhon, Paiwand Zahidin ja Suomen Ukrainalaiset ry:n Turun ja turkulaisten hyväksi tekemästään pyyteettömästä ja ansiokkaasta työstä. Tilaisuudessa julkistettiin myös Vuoden turkulaisin yritys -kilpailun voittaja. 

Turun kaupungintalolla järjestettiin ensimmäistä kertaa Turun päivän iltavastaanotto, jonne oli kutsuttu Turun ja turkulaisten yhteisen hyvän eteen työskenteleviä yksityishenkilöitä ja edustajia järjestöistä, yhdistyksistä, urheilu- ja kulttuuriseuroista sekä tiede-elämästä. 

Tilaisuudessa myönnettiin Turku-mitaleita uudistetuin palkitsemisperustein tunnustuksena ansiokkaasta ja yhteisöä vahvistavasta toiminnasta. Pormestari Minna Arve palkitsi koulukiusaamista vastaan kampanjoivan Roni Alhon, Turun keskustassa väkivaltaisesti käyttäytyneen miehen taltuttaneen Paiwand Zahidin sekä Suomen Ukrainalaiset ry:n Turku-mitalein ja kunniakirjoin. 

Palkitsemisen perusteluissa korostui yhteisöllisyys ja välittäminen 

Yhteisöllisyys ja jokaisen turkulaisen mahdollisuus tehdä hyvää omalla tavallaan nousivat esiin niin Turku-mitalien palkitsemisperusteluissa kuin myös pormestari Arveen kaupungintalolla pitämässä Turku täsä ja ny -puheessa.  

– Turun tarina syntyy ennen kaikkea meidän turkulaisten arjesta, teoista ja kohtaamisista. Juuri te, turkulaiset, teette Turusta sen, mikä se tänä päivänä on. Yhteisöllisyys on valtava voimavara, jolla rakennetaan parempaa tulevaisuutta, pormestari Arve kertoi vuosittaisessa Turun päivän puheessaan. 

Turkulainen Roni Alho on omistanut paljon aikaansa koulukiusaamisen vastaiseen työhön, ja kampanjoi koulukiusaamista vastaan niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Ronin tekemä merkittävä vaikuttamistyö on tuonut esille toisaalta ihmisten kyvyn uskomattomaan pahaan, myös uskomattomaan hyvään. Tuon hyvyyden lähettiläänä Roni onkin toiminut muuttamalla Turkua ja maailmaa paremmaksi paikaksi. 

Toinen Turku-mitalin saaneista, Paiwand Zahid, osoitti poikkeuksellista rohkeutta ja päättäväisyyttä asettaessaan muiden terveyden ja turvallisuuden omansa edelle taltuttaessaan Turun keskustassa väkivaltaisesti käyttäytyneen miehen elokuussa 2023. 

Myös Suomen Ukrainalaiset ry palkittiin tunnustuksena siitä ansiokkaasta työstä, jota yhdistys on tehnyt vahvistaakseen turkulaista yhteisöä. Suomen Ukrainalaiset ry on ollut suuressa roolissa siinä, että sotaa paenneet ukrainalaiset ovat löytäneet Turusta paitsi turvallisen paikan asua, myös yhteisön, joka tarjoaa tukea ja toivoa vaikeina aikoina. 

Ristorante Pizzeria Dennis vuoden turkulaisin yritys 

Tilaisuudessa julkistettiin myös Vuoden turkulaisin yritys -kilpailun voittaja. Tiukassa kilpailussa turkulaiset äänestivät voittajaksi Ristorante Pizzeria Denniksen. Ehdolla olivat Denniksen lisäksi Leluliike Casagrande, Kakola Brewing Company, Linnateatteri, Kui Design ja Nightclub Marilyn. Kilpailussa annettiin ääniä yhteensä yli 4 500. 

Ensimmäistä kertaa järjestettävän kilpailun toteuttivat yhteistyössä Turku Center ja Turkuseura. Kilpailussa etsittiin yritystä, joka nostaa toiminnassaan esiin turkulaisuutta, elävöittää Turkua, tukee kaupungin vetovoimaa ja on turkulaisille tärkeä turkulainen yritys. Ensimmäisenä kilpailuvuonna painotus oli pienissä ja keskisuurissa yrityksissä.