Aurajoki, Liedon tehdas
Uutiset

Liedon uusi kuumasinkityslaitos mullistaa Suomen kuumasinkitysmarkkinan

Metallien pintakäsittelypalveluita tuottavan Aurajoki Oy:n suurinvestointi Suomeen on valmis, ja huippumoderni kuumasinkityslaitos on aloittanut toimintansa Liedossa. Kyseessä on Aurajoen historian suurin investointi, yli 20 miljoonaa euroa, joka työllistää kymmeniä ihmisiä.

”Uuden kuumasinkityslaitoksen myötä Aurajoki panostaa entistä vahvemmin Pohjoismaiden ja Baltian markkinaan ja investoinnin odotetaan palvelevan laajasti teollisuuden ja rakennusteollisuuden toimijoita myös Suomen ulkopuolella. Laitoksen toiminta käynnistettiin ruotsalaisen asiakkaamme tuotteella”, kertoo Aurajoen toimitusjohtaja Ralf Sohlström.

Liedon Tuulissuolla sijaitseva uusi laitos on Pohjois-Euroopan ensimmäinen laatuaan ja koko Euroopan ympäristöystävällisin alallaan. Uusi moderni ja pitkälti automaatiota hyödyntävä tehdas kuluttaa 40 prosenttia aiempaa vähemmän energiaa ja on omassa toiminnassaan hiilineutraali. Moderni laitos uudistaa tapaa tehdä kuumasinkitystä ja ottaa kattavasti huomioon vastuullisuuden eri tekijät. Kuumasinkityksessä teräsrakenteita suojataan sinkillä pinnan suojaamiseksi ja rakenteen kestävyyden lisäämiseksi jopa vuosikymmeniksi. 

”Liedon kuumasinkityslaitoksen poikkeuksellisen korkea automaatioaste tekee kuumasinkitysprosessista ympäristöystävällisemmän ja parantaa sen laatua. Automaation laaja hyödyntäminen myös lisää työturvallisuutta ja tuotannon tehokkuutta”, sanoo Aurajoen kehitysjohtaja Mikko Mäkinen.  Laitoksen lämmöntalteenottojärjestelmä hyödyntää myös laitoksella syntyvän hukkalämmön syöttämällä sen takaisin Liedon kaupungin kaukolämpöverkkoon – arviolta 2 300 megawattituntia vuosittain. Tämä vastaa noin 150 omakotitalon vuosittaista kaukolämmön tarvetta.