Kuvassa vasemmalta: Juha Rokka, Lasse Leino, Kimmo Hotanen, Tapani Mylly
Uutiset

Delsitechille, Groke Technologiesille ja FCS Finlandille Entrepreneurial Spirit of Turku -palkinnot

Business Turku palkitsi eilen torstaina Eurooppa Foorumissa kolme yritystä vuosittaisella Entrepreneurial Spirirt of Turku -palkinolla. Palkinto jaettiin nyt 21. kerran.

Delsitech, Groke Technologies ja FCS Finland ovat saaneet Business Turun myöntämät yrityspalkinnot. Palkinnot jaettiin kolmessa eri kategoriassa: Growth in Sight – Kasvua edessä, Brave Move – Rohkea uudistaja ja Born Global – Syntyjään kansainvälinen.

”Kaikki kolme yritystä ovat malliesimerkkejä siitä, miten tutkimus ja kehitys vievät yritystoimintaa eteenpäin ja mahdollistavat uudenlaisten teknologioiden, tuotteiden ja palveluiden kehittämisen ja markkinoille tuomisen. Haluamme Entrepreneurial Spirit of Turku -palkinolla nostaa esiin alueen yrityksiä, jotka määrätietoisesti vievät tuotteitaan ja toimintaansa eteenpäin”, Business Turun toimitusjohtaja Tom Palenius sanoo.

Valtakunnallisessa vertailussa Turun alueen yrityksen jäävät jälkeen panostuksissaan tutkimus-, kehitys-, ja innovaatiotoimintaan (TKI). Paleniuksen mukaan TKI-panostukset ovat kuitenkin yksi keskeisistä keinoista erityisesti kansainvälisillä markkinoilla menestymiseen ja kasvuun.

”Varsinkaan PK-yrityksillä ei ole välttämättä mahdollisuutta kasvaa suurien volyymien kautta, joten vaaditaan erikoistumista, osaamista ja korkean teknologia-asteen tuote tai palvelu. Tällaiseen kasvuun Turun alueella on hyvät mahdollisuudet toimivien yritysverkostojen ja arvoketjujen sekä erinomaisen korkeakouluverkoston kautta”, Palenius muistuttaa.

 Growth in Sight -palkittu: Delsitech

Kasvua näkyvissä -palkinnon saanut Delsitech on rekrytoinut lisää työntekijöitä, kasvattanut vahvasti liikevaihtoaan ja saanut merkittäviä pääomasijoituksia USA:sta – lisäksi lisensoinut teknologiaansa useille partnereille, viimeksi toukokuussa yli  200M€:n arvoisessa lisenssikaupassa. Yrityksen toiminta kuvastaa kasvua ja sillä on hyvä mahdollisuus jatkaa kasvuaan. Tätä kautta Delsitech luo mahdollisuuksia myös arvoketjuunsa ja verkostoonsa. Delsitech toimiikin rohkeana esimerkkinä aloitteleville alan yrityksille ja uusien yritysten perustajille Suomessa. Delsitech myy maailmanlaajuisesti omaa lääkeannosteluteknologiaansa ja soveltaa sitä omaan lääkekehitysportfolioonsa kehittäen ns. supergeneerisiä lääkkeitä. Yrityksen toimitusjohtajana toimii Lasse Leino.

Born Global -palkittu: Groke technologies

Groke Technologiesin tuotteet tähtäävät meriliikenteen turvallisuuden lisäämiseen kehittyneen kamera- sensoriteknologian sekä tilanneanalyysin avulla. Yrityksen markkinat ovatkin lähtökohtaisesti kansainväliset ja ulottuvat kaikille maailman merille. Groke Technologies on osannut yhdistää tuotekehityksen, suunnittelun, tuotannon ja myös markkinoinnin, ja kiinnittyä meriteollisuuden verkostoihin kotimaassa ja ulkomailla. Yrityksen toimitusjohtaja on Juha Rokka.

Brave Move -palkittu: FCS Finland

FCS Finland tarjoaa ja valmistaa lentokoneiden suihkumoottorien täysin uudenlaista jäähdytysratkaisua. FCS Finlandin tuote on innovatiivinen ja täysin uusi, ja sillä potentiaalia uudistaa kokonainen ala. Palkinnon saaja ei pelkääkään rikkoa rajoja, vaan kekseliäästi ja päämäärätietoisesti uudistaa koko toimialaansa. FCS Finland toimii esimerkkinä tuottaen täysin uudenlaista tuotetta ja palvelua. FCS Finlandin toimitusjohtaja ja perustaja on Kimmo Hotanen.