Loikka ekirjasto
Uutiset

Turkulainen ohjelmistoyritys Loikka mukana maanlajuisessa E-kirjastohankkeessa

Turkulainen ohjelmistokehitystalo Loikka on ollut mukana kehittämässä maanlaajuista Kansalliskirjaston E-kirjasto-hanketta. E-kirjastosta voi lainata satoja erilaisia teoksia e-kirjoja, äänikirjoja ja aikakausilehtiä. Mukana on tuhansia lukuoikeuksia, yli sata kustantamoa ja lisää on tulossa.

Kaikki alkoi ke­säl­lä 2023, kun Hel­sin­gin kau­pun­gin ve­tä­mä E-kir­jas­to­han­ke tar­vit­si kump­pa­nin ke­hit­tä­mään tun­nis­tus- ja kir­jau­tu­mis­rat­kai­sua tu­le­van E-kir­jas­to­pal­ve­lun asiak­kail­le ja kir­jas­ton hen­ki­lö­kun­nal­le. Tek­ni­nen ark­ki­teh­tuu­ri oli mää­ri­tel­ty en­nal­ta, mut­ta rat­kai­susta toivottiin käyttäjäystävällisempää.

Loikka toteutti lopulta E-kirjastolle tunnistautumisratkaisun, jonka myötä palvelun käyttäjät voivat helposti kirjautua sisään palveluun. Palvelun ensimmäisellä kirjautumiskerralla käyttäjiltä edellytetään vahvaa tunnistautumista. “On ollut upeaa olla mukana jokaisen suomalaisen arkeen vaikuttavassa hankkeessa! Tämä projekti on tuntunut merkitykselliseltä ja iloksemme kaikki on sujunut mutkattomasti.”, kertoo Loikan projektipäällikkö Maksim Laitinen.

Tämän vuoden huh­ti­kuus­sa julkaistu E-kir­jas­to­pal­ve­lu tu­li maan­laa­jui­ses­ti käyt­töön yli 220 kun­nal­le, eli yli 85 pro­sen­til­le Suo­men asuk­kais­ta. Li­sää kun­tia on liit­ty­mäs­sä pal­ve­luun tu­le­vai­suu­des­sa. Loik­ka jat­kaa Kan­sal­lis­kir­jas­ton yh­teis­työ­kump­pa­ni­na tun­nis­tau­tu­mis­rat­kai­sun yl­lä­pi­to- ja jat­ko­ke­hi­tys­teh­tä­vis­sä.

Loikan ratkaisuja hyö­dyn­tä­vä E-kir­jas­to-so­vel­lus on nyt ladattavissa mak­sut­ta Androi­din ja Applen so­vel­lus­kau­pois­ta.

Loikka on 2016 perustettu turkulainen ohjelmistotalo, joka tarjoaa palveluja kaikenkokoisille yrityksille. Noin 30 hengen tiimimme erityisosaamista ovat ohjelmistokehitys, suunnittelu sekä data ja analytiikka. Teknologiaosaamisen lisäksi meiltä löytyy vahvoja näkökulmia liiketoimintapuoleen. Loikka kasvaa kovaa tahtia: tänä vuonna olemme rekrynneet jo yhdeksän uutta osaajaa.