Lidl investoi isosti myymälöihin
Uutiset

Lidl investoi isosti myymälöihin – pikakassat lähes kaikkiin Lidleihin kautta Suomen

Lidlillä on käynnissä koko Suomen laajuinen uudistus. Pikakassat ovat tulossa lähes kaikkiin Lidl-myymälöihin seuraavan puolen vuoden aikana. Kyseessä on toivottu uudistus, joka sujuvoittaa asiakkaiden arkea entisestään.

Ensimmäiset pikakassat asennettiin Suomen Lidleihin alkuvuodesta 2020 ja niiden määrää on siitä lähtien lisätty pikkuhiljaa. Tällä hetkellä ne löytyvätkin jo noin 125 myymälästä Lidlin yli 200 myymälän verkostosta. Seuraavan puolen vuoden aikana Lidl asentaa pikakassat lähes kaikkiin myymälöihinsä Suomessa.

Kassojen asennus tapahtuu ketterästi ja nopeasti, parhaimmillaan jopa yhden yön aikana. Myymälöitä ei suljeta asennuksen ajaksi, eikä asennustöistä aiheudu asiakkaille ylimääräistä vaivaa. Tyypillisesti yhteen myymälään asennetaan kolmesta neljään pikakassaa.

Pikakassat ovat tätä päivää

Pikakassojen avulla Lidl haluaa tarjota asiakkailleen mahdollisuuden asioida myymälässä mahdollisimman nopeasti ja vaivattomasti. Pikakassoja myös mahtuu useampi samaan tilaan normaaleihin kassoihin verrattuna.

− Pikakassat palvelevat erityisesti niitä asiakkaita, joilla on vähemmän ostoksia, mutta niiden kautta onnistuu hyvin piipata suuremmatkin viikko-ostokset. Pikakassat tuovat monen myymälän kassa-alueelle väljyyttä, joten siinäkin mielessä myymälässä asiointi helpottuu, kertoo Lidl Suomen myynnin ja tavaranhallinnan johtaja Akseli Mäkisalo

Henkilökunnalla on keskeinen rooli asiakaspalvelun ja sujuvan myymäläarjen mahdollistamisessa. Pikakassat eivät vähennä työntekijöiden tarvetta myymälässä ja Lidl tarjoaa jatkossakin asiakkaille mahdollisuuden henkilökohtaiseen palveluun. 

Helppokäyttöisillä kassoilla voi maksaa myös aletuotteet sekä lunastaa pullonpalautuskuitit

Pikakassat ovat esimerkki ratkaisusta, jotka tekevät kaupassakäynnistä entistä sujuvamman.  Hedelmät ja vihannekset on helppo punnita itse − tuotteet voi valita kuvallisesta luettelosta tai nimen mukaan aakkosista. Paistopistetuotteet on jaettu suolaisiin ja makeisiin, ja luetteloitu myös aakkosittain.

Pikakassalla voi maksaa myös ale-laputetut tuotteet ja palauttaa pullopanttikuitin. Sen sijaan alkoholia tai alkoholittomia oluita, siidereitä ja viinejä pikakassalla ei voi maksaa. Lidl Plus -kortin skannaaminen onnistuu pikakassalla yhtä helposti kuin perinteiselläkin kassalla. Myymälähenkilökunta myös auttaa ja valvoo pikakassoilla. − Asiakkaat ovat toivoneet kovasti pikakassoja omaan lähimyymäläänsä, joten uudistus tulee varmasti olemaan mieluisa. Monet asiakkaista ovat tänä päivänä tottuneet käyttämään pikakassoja, ja ostosten skannailu sujuu ketterästi. Kassajärjestelmää on todella helppo käyttää – rohkeasti vaan piippailemaan ostoksia! Myymälätyöntekijämme auttavat kassojen käytössä mielellään, kertoo Mäkisalo.